Ez történik, ha lefekvés előtt megmasszírozzuk a talpunkat!

Nem szükséges külön masszőrhöz járnunk, ahhoz, hogy javítsunk az egészségünkön, lelkiállapotunkon. Saját magunk is képesek vagyunk olyan pontokat megmasszírozni például a talpunkon, amelyek javítanak a fizikai és mentális állapotunkon.

A talpunkat ha csak 10 percig is nyomkodjuk ujjainkkal, önmagában is kellemes érzést okoz, de emellett javítja az anyagcsere-folyamatokat, serkenti a vérkeringést, beindítja a méregtelenítést a verejtékezés által. A talpmasszázs révén javul a sejtek oxigénellátása, ezáltal például a bőrünk egészségesebbé, rugalmasabbá és erősebbé válik.

Az már régen ismert, hogy a talp bizonyos területein húzódó idegvégződések a belső szervekkel vannak összeköttetésben. Az alábbi ábrán ez látható, így kiválasztva egy-egy területet, javíthatunk szerveink állapotán.

A masszázst minden este, lefekvés előtt érdemes megejteni, legtöbb 10-15 percig kell nyomogatni, súrolni a talpat, hogy hatásos legyen a beavatkozás. Ezt a módszert minden este ajánlott elvégezni, mert ezáltal hosszú távon is megőrizhetjük testünk, szerveink épségét.

betöltés...