Eddig ezt soha nem tudtam. Mikor kell VIZET inni!

A vízivás, tudjuk, nagyon fontos, hiszen a testünk közel 70 százalékát víz alkotja. Ha elegendő vizet iszunk, számos betegséget elkerülhetünk, és könnyedén megszabadulhatunk, az ezeket okozó méreganyagoktól is. Nézzük, melyik napszakban a legmegfelelőbb vizet inni.

1. Az első pohárral reggel felkelés után

Egy régi japán szokás szerint az a legjobb, ha közvetlenül reggel felkelés után elfogyasztunk egy jó nagy pohár vizet. Az üres gyomorra ivott víz aktiválja a keringést, az emésztést és helyreállítja a vérnyomást. Sokkal erősebb hatása lehet, mint egy pohár kávénak.

2. Minden étkezés előtt igyunk egy pohár vizet

A legjobb, ha étkezések előtt egy fél órával iszunk egy-egy pohár vizet. Aktiválja az emésztőrendszert, megtisztítja a nyálkahártyát, a gyomrot, a belet, helyreállítja a vérnyomást. Hidratálja a testet és megkönnyíti a kiválasztást.

Étkezés után nem tanácsos inni, mivel ez feloldja a gyomornedvet és megzavarja az emésztést.

3. Egy pohár víz sportolás előtt

Ha úszni, szaladni, sportolni vagy akár csak sétálni készülünk, igyunk meg előtte egy pohár vizet. Szükséges, hogy hidratáljuk a testet, így megkönnyítjük az izmok működését is. Ha keményebb fizikai munkát végzünk vagy sportolunk, közben kis kortyokban igyuk a vizet. Így elkerülhetjük, hogy leterheljük az emésztőrendszert.

4. Egy pohár víz zuhanyzás vagy fürdés előtt

Mielőtt beszállnánk a kádba, igyunk meg egy pohár vizet, így elkerülhetjük a meleg víz hatására keletkező hirtelen vérnyomás emelkedést.

5. Egy pohár víz lefekvés előtt

Fél órával lefekvés előtt igyunk meg egy pohár vizet. Ez csökkenti az éjszakai szívproblémák kockázatát, biztosítja a nyugodtabb alvást, a könnyebb ébredést.

betöltés...