A március 9-i teljes napfogyatkozás jelentősége! Olvasd el, mire érdemes figyelni a következő hónapokban!

2016. március 9-én teljes napfogyatkozásban lesz részük azoknak, akik Indonéziában, Mikronéziában és a Csendes-óceán szigetvilágán fognak tartózkodni, de Hawaiiban is látható lesz a különleges égi jelenség. Annak ellenére, hogy Európában nem fogja eltakarni a Hold a Napot, mégis hatással lesz ránk ez a nem mindennapi csillagászati esemény.

A 21. században ez lesz a 10. teljes napfogyatkozás, amely egyben a 2016-os év első ilyen égi jelensége, ugyanis idén még 5 napfogyatkozásra lehet számítani, többek között egy gyűrűs napfogyatkozásra szeptember 1-jén. A mostani teljes napfogyatkozás a Halak csillagjegyűek életére lesz nagyon nagy hatással.

Az Újhold és a Halak jegyében történő napfogyatkozás abban tud segíteni nekünk, hogy a rég, vagy újabban szerzett lelki sérüléseinket meggyógyítsuk, és harmóniába kerüljünk önmagunkkal és környezetünkkel. Ha ez nem történik meg, akkor egy idő után betegségek üthetik fel fejüket, esetleg jobb esetben csak azt fogjuk érezni, hogy erőtlenek, fáradtak vagyunk.

Ha megszabadulunk a lelki fájdalmainktól, sebeinktől, ezzel hozzájárulunk spirituális fejlődésünkhöz, és egyúttal új lehetőségeket is bevonzhatunk életünkbe. A lelki gyógyulás azért fontos, mert ha odabent nem tartunk mindent rendben, akkor nem leszünk kiegyensúlyozottak, boldogak.

A március 9-i napfogyatkozás jelentősége

Minden napfogyatkozás egy ciklus végét jelenti és egyben egy korszak kezdetét is jelöli. Így elérkezett az idő, hogy lezárjunk egy periódust az életünkben, hogy a jövőre nézve új dolgokra összpontosítsunk. Szakítsunk régi szokásainkkal, és vágjunk bele valami újba, amire mindig is vágytunk. Gyűjtsünk erőt az újrakezdéshez, írjuk le a terveinket, álmainkat. És higgyünk benne, mert enélkül szinte biztos, hogy nem fogunk sikereket elérni.

A mostani napfogyatkozás hatása egészen 2016 szeptemberéig kihatással lesz, amikor gyűrűs napfogyatkozás következik be, amelyet az Indiai-óceán térségében lakók és az afrikai kontinensen élők figyelhetnek meg. E két égi jelenség közötti időszak a legalkalmasabb arra, hogy új terveket, célokat dolgozzunk ki. A mostani napfogyatkozás a Chiron nevű égitest hatása alatt van. Ez az 1977-ben felfedezett kisbolygó egy kentaurról kapta a nevét, és az ezotériában jártas emberek a Chiront a sérült lelkek gyógyítójának tartják. Pontosan ezért, a március 9-i napfogyatkozást követően érdemes a lelkünk sérüléseivel foglalkozni, mert ebben a periódusban sokkal nagyobb az esély arra, hogy feldolgozzuk a lelki traumáinkat, és képesek legyünk továbblépni az életben.

betöltés...