11 dolog, ami biztosan ismerős, ha a 2000-es évek elején kezdtél el netezni

Ezek a dolgok nosztalgikus emlékeket fognak felidézni azokban, akik az 2000-es évek elején kezdtek el netezni. (h/t:Tízdolog)

1. Az időszak, amikor még csak nem is álmodhattunk otthoni internetről. Helyette a teleházban, a suliban, vagy kávézóban szörföztünk a neten.

2. Később az igazán szerencsések vehettek egy menő gépet a Sulinet programmal, és elkezdődött az otthoni betárcsázós internet korszaka. Máig a fülemben cseng az a jellegzetes hang. És az megvan még, hogy nem lehetett egyszerre telefonálni és internetezni? Na, és az olcsó éjszakai internet?

3. A GyaloglóChaten keresztül ismerkedtünk, chateltünk teljesen vadidegen emberekkel a lakhelyünknek, kedvenc zenekarunknak, vagy bármilyen más, érdeklődésünknek megfelelő chatszobában.

4. A Geocities csúnyácska, de annál informatívabb oldalain szinte bármit megtaláltunk, ami érdekelt minket.

5. A Westel által üzemeltetett 777sms.hu oldalról korlátlanul küldhettünk ingyen sms-t az ismerőseink telefonjára.

6. Amikor még az internetes keresés nem jelentett egyet a guglizással, és a Yahoo, vagy éppen a magyar Altavizsa segítségével kerestünk rá a minket érdeklő dolgokra.

7. Az ICQ, majd később az MSN üzenetküldő programon keresztül beszélgettünk a barátainkkal, osztálytársainkkal, ismerőseinkkel.

8. Nem volt olyan zene, amit a Napsteren ne találhattunk volna meg.

9. Tegye fel a kezét, aki legalább egy tevét nevelt már az interneten! Etetni és itatni kellet, hogy ne pusztuljon el, mellette pedig számos trükköt taníthattunk neki.

10. Amikor még mindenkinek freemailes vagy Yahoo-s e-mail címe volt, és ügyelnünk kellett rá, hogy ne teljen meg a postafiókunk. Aztán megérkezett a Gmail az akkoriban elképzelhetetlenül nagynak számító, és folyamatosan növekvő tárhelyével.

11. És végül emlékezzünk meg arról a felemelő pillanatról, amikor megkaptad a wiw-meghívódat! Az első magyar közösségi oldalra sokáig csak meghívásos alapon lehetett bejutni, éppen ezért mindenki szeretett volna regisztrálni, és egyesek még pénzt is hajlandóak voltak fizetni egy meghívóért.

betöltés...