10 aranyos állat, amely igazából képes megölni téged

Gondolná bárki is, hogy egy panda, egy delfin vagy egy hattyú akár embert is képes ölni, ha felbőszítik?

Legtöbben szeretjük az állatokat. Elérzékenyülünk, ha aranyos dolgokat csinálnak, vagy legalábbis nem maradunk közömbösek.

De abba többnyire nem akarunk belegondolni, hogy némelyik cukiságbomba mennyire veszélyes tud lenni!

1. A panda

Persze, persze, mindannyian imádjuk a foltos mackót! Annyira ártatlannak és gyámoltalannak tűnik, hogy a béke és nyugalom szimbóluma lett. Pedig egy pandával nem érdemes kikezdeni. Ha véletlenül valaki betéved a territóriumába, vagy ha az állat veszélyt érez, súlyos sérüléseket tud okozni. Ekkor tör elő belőle igazán a medvékre jellemző viselkedésforma.

2. A leopárdfóka

A fóka annyira aranyosnak látszik, hogy azt feltételezzük, nem tudna senkinek ártani. Pedig a tudósok számtalan fókatámadásos esetről tudnak. A fókák kifejezetten agresszívek. Kedvenc eledelük a pingvin. Jusson ez eszünkbe, amikor arra gondolunk, milyen jó is lenne egy leopárdfókával együtt úszkálni.

3. A hattyú

A hattyúhoz hajlamosak vagyunk romantikus képzeteket társítani: a kecses madár az igaz szerelem szimbóluma. De ugyebár a szerelem fáj. Így az sem meglepő, hogy a hattyú is képes kárt tenni az emberben. Ha fenyegetve érzi magát, igyekszik védekezni. Ezt tartsuk észben, amikor közelről szeretnénk etetni őket!

4. A hangyász

A hangyász nyeszlettnek és ártalmatlannak tűnik. Hiszen még foga sincs! Hogy bánthat akkor egy embert? Hoppá, vessünk csak egy pillantást a karmaira! Főleg arra használja őket, hogy előássa a föld alól az élelmet. De persze nem habozna ellenünk is bevetni eme fegyvert, ha szükségét érezné. Már egyetlen ütéssel is elég nagy kárt tud tenni egy emberben.

5. A tasmán ördög

Ez a kis teremtmény gyakran jelenik meg rajzfilmekben. Talán az elnevezése tömör és velős, de vicces külseje egyértelműen meghazudtolja ezt. De ez csak addig van így, míg elő nem villantja tépőfogait. Hiába néz ki úgy, mint egy vakond, egy tasmán ördög képes lenni akár meg is ölni egy embert!

6. Az elefánt

Igaz, hogy a világ egyik legnagyobb és legerősebb állata, mégis szelíd, ártatlan óriásnak gondoljuk. Ráadásul –sajnos – sokan eladható árucikket látnak benne. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy egyre több halálos incidens kapcsolódott elefántokhoz. Mintha szervezetten állnának bosszút…Sose felejtsük el, mennyire intelligens állatok!

 

7. A gömbhal

A gömbhal a világ egyik legmérgezőbb hala. De csak halála után. Biztosan mindenki hallott a hírhedt japán ételről, a fuguról. Ha valakinek ez szerepel az esti menüben, könnyen előfordul, hogy nem éri meg a reggelt. Ha nincs szakszerűen elkészítve, a halálos toxinok, amiket védekezés gyanánt szabadít fel szervezetében, bekerülnek az ember véráramába. Mindjárt nem is annyira étvágygerjesztő, ugye?

8. A nyílméregbéka

Eme békafajta esetében a meglepően szép szín és az ártatlan külső egyértelműen a megtévesztést szolgálja. A különböző nyílméregbéka-fajták toxicitás-szintje eltérő. A legveszélyesebb az aranyos nyílbéregbéka. Egyetlen érintés 10 felnőtt ember halálát okozhatja!

9. A delfin

Talán sokkol minket ez az információ, de nézzünk szembe az igazsággal! A palackorrú delfin az egyetlen állatfaj, ami úgy képes gyilkolni, hogy nincs rá természetes magyarázat. Rendkívül értelmes állat, ugyanakkor rendkívül ártalmatlannak tűnik. Ez sajnos ránk, emberekre is igaz…

10. A lajhármaki

Micsoda hatalmas szemek! El tudunk képzelni ennél cukibb látványt? Pedig ideje lenne. A lajhármaki a világ egyik legveszélyesebb állata. A könyökmirigyében toxint termel, amit veszély esetén nyállal kever, így harapása allergiás sokkot válthat ki az emberből, ami akár bele is lehet halni. Érdemes tehát vigyázni ezekkel a kis szörnyetegekkel!

betöltés...