Tudták, hogy menthetetlen a halálos beteg kisfiú, azonban ez a kislány olyan dolgot tett az öccséért, amire nincsenek szavak

A kicsi csodáért ment le a patikába, és meg is kapta…

Néha olyan csodák történnek, amik mindannyiunknak visszaadják a hitet. Ilyen a 8 éves Tessnek és öccsének a története is. A két gyerek egy látszólag boldog családban él a szüleivel, a kisfiú azonban halálos beteg. Egy nap Tess meghallotta, amint szüleik az öccse állapotáról beszélnek, és azt is, hogy anyagi lehetőségeik végére értek. Épp azt tervezték, hogy kisebb lakásba költöznek, hogy ki tudják fizetni fiuk gyógykezelésének költségeit. Csak egy drága műtéttel lenne megmenthető Andrew állapota, amit az apa így kommentált csendesen: csak a csoda mentheti meg. A kislánynak azonban támadt egy ötlete.

A szobájába ment, egyenesen a kis malacperselyéhez. Kivette és alaposan átszámolta a tartalmát, majd a persellyel a hóna alatt kilopakodott a házból. hat háztömbnyit ment egyedül, mire a patikába ért, ahol türelmesen kivárta a sorát. Az gyógyszerész azonban olyan elmélyülten beszélgetett egy másik pácienssel, hogy észre sem vette. Hiába köszörülte a torkát, semmi. Amikor kiszórta a pár pennyjét a pultra, az eladó idegesen csak annyit vetett oda neki:
– Mit akarsz, nem látod, hogy épp a bátyámmal beszélgetek? Ezer éve nem találkoztunk.
– Nekem is van egy bátyám – válaszolta Tess – és csodát szeretnék venni neki.
Mivel a gyógyszerész nem értett ebből semmit, a kislány tovább magyarázott:
– A bátyámat Andrewnak hívják és valami rossz dolog növekszik a fejében. Apa szerint csak egy csoda menthetné meg. És azt szeretném megkérdezni, hogy mennyibe kerül egy csoda.
– Sajnálom kislány, de a patikák nem árulnak csodát – mondta lágyan – Sajnos nem tudok segíteni.
– Kérem, van pénzem! Ha kell, szerzek még. Csak mondjon egy árat. – könyörgött a kislány.

Ezen a ponton a patikus bátyja előlépett, és megkérdezte a kislányt: milyen csodára lenne szüksége a bátyjának.
– Nem tudom, de meg kell műteni, amit apu nem tud kifizetni, úgyhogy én fogom – ismerte el Tess és megmutatta a malacperselyét.
A férfi erre megkérdezte mennyije van.
– 1 dollár 11 cent- mondta a kislány – Ez minden, amim van.
– Micsoda véletlen! Pont ez az ára az öcsédnek való csodának.

A férfi elvette a pénzt és hazakísérte a kislányt. A szülőknek bemutatkozva kiderült: ismert idegsebész, aki felajánlotta, hogy ingyen elvégzi Andrew műtétjét. A szülők szóhoz sem jutottak. Az járt a fejükben: vajon mi lehet ennek a műtétnek az igazi ára. De Tess pontosan tudta: 1 dollár 11 cent. A kis Andrew azóta sokkal jobban van, Tess pedig megtanulta, hogy a csodák igenis létező dolgok.

betöltés...