10 bőrápolási szabály, amitől a koreai nők annyira fiatalnak tűnnek

Gyakran nevezik forradalminak a koreai bőrápolást. A módszereik egyre inkább bekerülnek a szépségiparba, és mind többen állítják, hogy valóban csodákra képesek. A koreai bőrápolásnak van néhány trükkje és innovatív összetevője, a kettő kombinációja pedig egy egyedülállóan hatékony szépségápolási rendszert hoz létre.

Eleged van már a pattanások és ráncok elleni, teljesen eredménytelen kezelésekből? Most összegyűjtöttünk néhány tippet, melyek a korai szépségápolásban nagyon jól ismertek, a tiszta és ragyogó bőr képében pedig neked is bizonyítani fogják hatékonyságukat. Ahogy Koreában mondják: Hazudhatsz a korodról, de a bőröd nem hazudik.

1. Bőrtisztítás több lépésben

A koreaiak a bőrtisztításban egy egészen különleges procedúrát alkalmaznak, ami több lépésből áll. Alapját az adja, hogy az olaj alapú bőrtisztítók az olajos szennyeződésektől szabadítanak meg, mint pl. a naptej vagy a smink, és eltávolítják a felesleges olajat a faggyúmirigyekből is. A víz alapú termékek pedig a víz alapú szennyeződésekkel bánnak el, mint az izzadság vagy a piszok. Természetesen, a bőr radírozására mindig szükség van az elhalt hámsejtek eltávolításához.

2. Arcmasszázs

Finom ütögető mozdulatokkal stimulálhatod a nyirokcsomókat, ezzel pedig megelőzheted a bőr korai öregedését mivel élénkül a vérkeringés, és a méreganyagok is távozni tudnak. Az arcmasszázst gyakran használják a V-vonalon, a szemek közötti területen és a száj körül ráncmegelőzés céljából.

Tisztítás után vidd fel a bőrödre a kedvenc hidratálódat, és finoman ütögesd, masszírozd bele a bőrbe.

3. Azonnali hidratálás

Ha szeretnéd, hogy a hidratálás igazán hatékony legyen, és a hidratáló készítmények jól be tudjanak szívódni a bőrbe, rögtön használd őket, miután kijöttél a zuhany alól és megszárítkoztál. Zuhanyzás közben a pórusok kinyílnak, ilyenkor a legjobb felvinni a hidratáló krémet. Ha zuhanyzás után már száraz a bőröd, ne várj tovább 1 percnél, mielőbb hidratálj.

4. C-vitamin

A C-vitamin belülről táplálja a száraz, durva bőrt, antioxidáns hatásával tisztítja a fáradt bőrt, ragyogóvá teszi és frissíti a bőrtónust a vérkeringés fokozásával. A citromsav is csodákra képes a pórusok megtisztításában, eltávolítja a piszkot, a felesleges faggyút és az elhalt hámsejteket.

A természetes C-vitamin és a citromsav gyógyító hatását felhasználhatod, ha kifacsarod egy citrom levét, vizet adsz hozzá és egy vattakorong segítségével felviszed a bőrödre. A citromtól a bőröd ragyogó és tiszta lesz. Azonban ne használj C-vitamin tartalmú készítményt közvetlenül azelőtt, hogy az utcára lépnél. A napsugarak hatására ugyanis pigmentfoltossá válhat tőle a bőr.

5. Ginzeng

A ginzeng valószínűleg Korea első számú gyógynövénye az orvoslásban és a bőrápolásban is. Antioxidánsként megelőzi a korai öregedést, megőrzi a bőr rugalmasságát, meghosszabbítja a bőrsejtek élettartamát. Nagyon hatékony a kollagén termelődés fokozásában is.

6. Hialuronsav

Ahogy öregszünk, egyre kevesebb faggyú termelődik, a bőröregedés folyamata pedig felgyorsul a nedvesség hiánya miatt. A hialuronsav kitűnő nedvességmegkötő anyag, amivel hidratálhatjuk és rugalmassá tehetjük a bőrt.

7. Csiganyál

Az innovatív készítmények és a szokatlan természetes összetevők tekintetében a koreai szépségápolás verhetetlen. Erre az egyik legjobb példa a csiganyál alkalmazása. A csiganyál tele van elképesztő összetevőkkel, mint a kollagén, a hialuronsav, vitaminok, ásványi sók. A természet úgy alkotta meg, hogy regenerálja a bőrsejteket, hiszen a csiga a házának helyreállításához használja fel.

Összetétele miatt a csiganyál képes megkötni a szabadgyököket, normalizálja az elasztin és a kollagén termelődését. Gyulladáscsökkentő hatása is van, így nyugtatja a bőrt, és kezeli az irritációt. Hidratál, a bőrön egy láthatatlan filmréteget hoz létre, ami megőrzi a nedvességet, de az oxigént átereszti, így szabadon lélegezhet alatta a bőr.

8. UV-védelem

Az UV-sugárzás az egyik legfőbb oka a bőr idő előtti öregedésének. Hatására csökken a kollagén termelődés, a bőr elvékonyodik és megjelennek a ráncok. A koreai szépségápolásban a fényvédő elengedhetetlen. Az általuk használt termékek könnyűek, jól beszívódnak, nem ragacsosak és nem zsírosak. Hidratálják a bőrt, és smink alatt is viselhetők.

A fényvédőknek a bőrrák elleni védelemben is fontos szerepük van.

9. Kollagén

A kollagén egyfajta fehérje, ami struktúrát ad a bőrnek. Olyan, mint egy keret, ami egyben tartja a dolgokat, amik keret nélkül darabokra esnének. A kollagén segít megőrizni a bőr rugalmasságát, és ragyogóvá varázsolja a bőrt. A kollagénhiányos bőr megereszkedik, elveszíti teltségét, feszességét. Sajnos az évek múlásával a kollagén termelődés a szervezetben csökken, a koreaiak ezért használják a ránctalanításhoz szérum formájában a kollagént.

10. Peptidek

A bőr számára nélkülözhetetlen kollagén olyan, mint egy apró szakaszokból álló lánc. Ezek a szakaszok a peptidek. Amikor a szervezet a peptidek mennyiségének növekedését észleli, azt az üzenetet kapja, hogy a kollagén mennyisége csökken, ezért többet kezd előállítani belőle. És mi pontosan ezt akarjuk! Más szóval: a peptideket tartalmazó készítmények segítik a kollagén termelődést.

betöltés...