Kiderült, kik a ceglédberceli horrobaleset áldozatai – 13 gyerek maradt árván!

Élőzött a Facebook-on, ezért rohantak a halálba.

Újabb megrázó részletek derültek ki a kedden, Ceglédbercel határában történt balesetről.

Egy kisbuszt vezető román állampolgár vezetés közben indított élő Facebook-videót, ez okozhatta a balesetet. A férfi ugyanis későn vette észre előzés közben, hogy szemből érkezik egy hatalmas teherautó. A felvétel azóta az internetre került. A balesetben kilencen hunytak el, most pedig az is kiderült, kik voltak azok.

Tizenhárom gyerek maradt árván a baleset következményeként.

Az MTI értesülései az áldozatok többnyire alkalmi mezőgazdasági munkából élő roma férfiak és nők voltak.

Sagyebo István, a Maros megyei Balavásár polgármestere az MTI-nek elmondta, “az áldozatok közül négyen a községhez tartozó Egrestő lakosai. Két áldozat élettársi viszonyban élt egymással, hat gyerek maradt árván utánuk. A másik két egrestői áldozat egyikének két gyermeke maradt árván. “Egyelőre tájékozódunk, és próbáljuk rendezni az árván maradt gyermekek helyzetét” – jelentette ki a polgármester.

Székely László, a Maros megyei Mikefalva polgármestere azt mondta: “a gépkocsit a községhez tartozó Désfalván élő, fuvarozással foglalkozó vállalkozó vezette, akinek két gyermeke maradt árván. Az autóban utazott ugyanakkor egy, a községhez tartozó Felsőkápolnán élő testvérpár, és egyikük felesége. A felsőkápolnai áldozatok után három gyerek maradt árván.”

A balesetről készült élő videó az internetre került!

A Blikk cikke szerint az áldozatok alkalmi külföldi mezőgazdasági munkákból tartották fenn magukat. Szlovéniai munkáról tértek haza, amikor a baleset történt.

betöltés...