Ezt árulja el testtartásod a személyiségedről!

Amikor a helytelen testtartásról esik szó, a legtöbb ember a génjeire fogja, hogy az állása, a háta, a lábai ilyenek meg olyanok, hiszen a nagymama is görbe volt, a nagypapának is sokat fájt a dereka. Ez részben ugyan igaz, de az is, hogy bizony a helyes testtartással később sok kellemetlen és fájó problémától is megkímélhetjük magunkat, csak el kell sajátítanunk.

Új kutatásokkal a szakértők most azt vizsgálják, hogy az egyes személyiségjegyeknek is szerepük van abban, hogy kinek milyen a testtartása.

A San Diego-i Egyetemen a szakemberek 100 személyen végeztek kísérletet. Azt szerették volna megtudni, hogy van-e az introvertált és az extrovertált emberek között testtartásbeli különbség.

Rájöttek arra, hogy bizony van eltérés, ugyanis az extrovertált, a könnyen barátkozó, a külvilág fele nyitott emberek 96 százalékának helyes volt a testtartása. Ezzel szemben a befele forduló, introvertált egyének hajlamosak voltak a hátgörbülésre, a fejük is inkább leszegettnek tűnt.

Az ok a pozitív, illetve a negatív stresszre való fizikai reakcióra vezethető vissza. Amikor bizakodóak, energikusak vagyunk, akkor kihúzzuk magunkat, egyenes állunk. Ezt a pozitív stresszt az extrovertált emberek gyakrabban átélik, hiszen ők tettre készebbek. Az introvertált személyek viszont sok esetben félénkebbek, nem szeretnének a figyelem központjába kerülni, ezért összehúzódnak, hiszen ezáltal biztonságban érzik magukat.

Mit tehetünk azért, hogy javítsunk a testtartásunkon

Először kérjünk meg egy ismerőst, barátot, hogy készítsen egy egész alakos képet rólunk. A fotózás során álljunk úgy, mint ahogyan szoktunk, ez fontos. Ha kész a felvétel, objektív képet kaphatunk testtartásunkról, és figyeljük meg, hogy hol kell javításokat eszközölni.

Figyelni kell arra, hogy ha jó érzés kerít hatalmába, akkor húzzuk ki magunkat, ez általában magától megy, így érdemes a jó, a pozitív dolgokra koncentrálni. Sportolás közben is fontos, hogy odafigyeljünk a helyes testtartásra, közbe ne telefonáljunk, ne írjunk e-maileket.

betöltés...