Te tudod, hogy melyik tojás az IGAZI? Az egyik egy farmról van, a másik kettő pedig a boltból

Nem mindegy honnan és milyen tojást szerzel be!

Tojás és tojás között hatalmas a különbség! Nem csak tápanyag és vitamin tartalomban térnek el egymástól, de a színűk, méretűk, állaguk és ízük is másmilyen, attól függően, hogy honnan származnak.

Az alábbi képen 3 különböző forrásból származó tojást különböztetünk meg.

A legfölső a VALÓDI tojás, ami egy farmról van, és szabadon és egészségesen tartott csirkéktől származik.

A középső a bolti organikus tojás. Az organikus jelenti azt, hogy csak természetes módszereket és technológiát használnak, és egészséges tápanyagokat állítanak elő.

Ettől még a csirkéket kínkeserves körülmények között tartják nagyüzemben. A harmadik pedig a legrosszabb és legolcsóbb tömeggyártott tojás.

Jól látszik a különbség, már kívülről is! Minél rosszabb a tojás minősége, annál halványabb a héja és a sárgája. De az állaga is másmilyen: a farmról származó tojás sokkal sűrűbb, a fehérje nem annyira folyós és kevesebb. A tojás mérete kisebb.

Az egyik legfontosabb különbség mégis az, ami benne van. Egy független cég összehasonlította a tojásokat, és egyértelműen kiderült, hogy a farmról származó tojások gazdagabbak karotinban, jófajta koleszterinben, aminosavakban, enzimekben és ásványokban, a proteinről és antioxidánsokról nem is beszélve!

Hatalmas a különbség!

betöltés...