Miért öregszenek lassabban, és miért nem híznak el a japán nők? Íme a titok!

Ha az öregedés és az elhízás elleni küzdelemről van szó, úgy tűni, a japán nők megnyerték a főnyereményt! Sokkal fiatalosabbak és karcsúbbak, mint európai társaik. Ismerd meg, és alkalmazd te is a titkukat!

Természetesen a japán nők fittségében van egy kis szerepe a genetikának is, de kell hozzá egy szuper egészséges étkezési szokás, és néhány más dolog is.

Mit tartalmaz a japán nők étrendje? Szuperegészséges összetevőket. Halat, tenger gyümölcseit, szóját, rizst, gyümölcsöt, zöld teát. A tenger gyümölcsei tele vannak ásványi anyagokkal és vitaminokkal, de még ennél is lenyűgözőbb és hatásosabb a halak omega-3 zsírtartalma.

Az omega-3 egy erős antioxidáns, jelentős szerepe van a ráncok elleni küzdelemben, a természetes olajtermelés révén javítani a bőr minőségét, és még az Alzheimer kór leküzdésére is kiváló. A zöld teában lévő koffein szintén áldásos szer az öregedés lelassításához.

A rizst a tudósok a közelmúltban hozták összefüggésbe az öregedés elleni harccal – a benne lévő phytoceramides segíti a bőrt, hogy külső védőrétege erősebb és hidratáltabb legyen.

Természetesen az nem elég, ha a fenti egészséges ételeket fogyasztjuk, van, amiről le kell mondanunk. Ilyen a burgonya chips, a csokoládé vagy a készételek.

A legtöbb japán nő az ételeket otthon, friss alapanyagokból készíti el, és nem fogyaszt cukrot, vagy csak nagyon keveset – így tudja késleltetni az öregedést és a súlygyarapodást. Ja, súlygyarapodás… a japán nők másik titka, hogy kis adagokat esznek. Gondolj csak a kis csészényi, tálkányi edényeikre.

Edzőtermek helyett túrázás

A testmozgás nagyon gyakori Japánban. Ez lehet séta túrázás – de nem néha-néha, hanem a napi rutin részeként, beleértve nagyobb városok parkjait is.

Fontos számukra a megelőzés – panaszok nélkül is gyakran keresik fel az orvosaikat, mennek szűrésekre, mert vallják, az a legjobb, ha időben elkapják a kialakulandó betegségeket.

Tehát, a titkot már megfejtettük, most már csak alkalmaznod kell.

betöltés...