Nagyon megijedt az apa, amikor hazaért a munkából. Három gyereke sárosan, a lakás felforgatva…

Egy fáradt hétköznap után, az apa hazament, ám, amikor belépett a kapun, hihetetlen dolog fogadta. A három gyereke pizsamában, maszatosan és sárosan játszott, az udvar pedig tele volt szórva játékokkal, és használt edényekkel. Elképzelni sem tudta, hogy mi történt, amíg ő munkában volt.

Megdöbbenve nézte, hogy az autó ajtaja nyitva volt, a bejárati ajtó is sarkig ki volt tárva, sőt még a kutya is eltűnt. Amint belépett a házba, még rosszabb látvány fogadta, és ahogy haladt beljebb, a helyzet fokozódott.

Leírhatatlan felfordulás fogadta: a lámpa fel volt borulva, a szőnyeg pedig tele volt sárral, és ételmaradékokkal. A tévé be volt kapcsolva, maximumon üvöltött benne a mesefilm, és a föld tele volt a szétszórt ruhákkal, meg játékokkal.

A reggeli maradékai az asztalon fogadták, a mosogatógép tele volt koszos edénnyel, a hűtőszekrény kinyitva, a kutyaétel pedig ott hevert a földön. Egy üveg víz fel volt döntve az asztal alatt, a hátsó kijáratnál pedig egy homokkupac fogadta.

Gyorsan felszaladt a lépcsőn, azt hitte valami nagy baj történt a feleségével. Az emeleti fürdőszoba ajtaja alól víz szivárgott kifele, a földön törölközők, vécépapír maradványok, és fogkrémes tubus úszott a tócsában. Rohant be a hálószobába, ahol az asszony pizsamában, kényelmesen összegömbölyödve az ágyon egy könyvet olvasott, és mosolyogva nézett rá.

– Hogy telt a napod? – kérdezte nyugodtan a nő.

-Mi történt itt? – kérdezte a férfi kétségbeesve.

– Semmi drágám, csak miden nap a munkából hazaérve megkérdezed, hogy mit csináltam egész nap-mondta mosolyogva a nő.

– Igen… – válaszolta kissé türelmetlenül, és idegesen a férfi.

– Na így néz ki egy nap, amikor nem csinálok semmit – vallotta be a nő.

betöltés...