Apa utolsó 3 jó tanácsa a fiához házasság előtt

Apa utolsó 3 jó tanácsa a fiához házasság előtt

“Drága Fiam!

Most, hogy megházasodsz és ezzel új életet kezdesz, utolsó szülői tanácsként fogadj tőlem 3 gondolatot arról, mire figyelj leginkább oda férjként a házasságodban. Remélem, jó hasznát fogod venni:

1.

Amikor a feleségeddel beszélgetsz, figyelj rá! Szánj rá időt, nézz a szemébe és kérdezz! Legyél kíváncsi, hogy éppen, mit érez, és mi történik vele! Tudod, nekünk néha olyan egyszerű lenne csak hallgatni és magunkkal foglalkozni! De a nők sokkal különlegesebbek és érdekesebbek, mint azt először gondolnád! Csodáld meg hát a feleséged, és akarj vele beszélgetni! És akkor igazán megláthatod, milyen, amikor egy nő kivirágzik!

2.

Amikor egy nő nagyon kritikus, nem bántani akar bennünket! Ne azt vedd észre, hogy már megint idegeskedik! Ne a letolást, a zsörtölődést halld ki az elégedetlenségeiből! Hanem legyél figyelmes: fürkéssz és gondold végig, hogy vajon mire lenne szüksége? Mi hiányozhat neki? Vedd észre a feleséged igényeit, amelyeket elhanyagoltál! Változtass és kezdd el szeretni, kérlek!

3.

És végül: tudj bocsánatot kérni! Ha hibáztál, vállald! Azzal, hogy tagadsz és hárítasz, nem leszel jobb ember és csak magadat csapod be! Ami megtörtént, az már megtörtént! Vállald érte a felelősséget! Foglalkozz azzal, hogy bocsánatot kérj attól, akit megbántottál! És mindezt ne csak a feleséged miatt tedd meg. Mutass ezzel jó példát majd a gyerekeidnek is!

Fiam! Amit leírtam, valójában nem is olyan nagy munka. Ha viszont olyan férj leszel, aki erre a 3 dologra odafigyel a házasságában, Tiéd lesz a világ legboldogabb felesége!

Szeretettel:
Apád”

betöltés...