Mit szeretnek a babák a legjobban, mikor az anyaméhben vannak

A közted és a babád közötti szoros kötődés jóval korábban kialakul, mint hinnéd. Egy tanulmány szerint a magzat képes érzékelni az anya pszichés állapotát. A még meg nem született babák az anya testén keresztül kapják az üzeneteket, rajtad múlik, hogy ezek jók legyenek. Most megtudhatod, mi az, amit a babák leginkább élveznek, mikor még a pocakban vannak.

8. Édességek

A babák már a terhesség 12-15 hetétől kezdve képesek megkülönböztetni az ízeket. A magzatvíz felveszi az anya által fogyasztott étel ízét, a babák ezt lenyelik, és hozzászoknak a különböző ízekhez.

Hogy a baba milyen ételt fog kedvelni, az már a méhben eldől. Tehát, ha azt szeretnéd, hogy gyermeked jó evő legyen, már terhesség alatt ismertesd meg a változatos, egészséges ételekkel. A babák alapvetően szeretik az édes ízt, mert az fogékonnyá teszi őket az anyatejre.

7. Meleg fürdő

Amikor a baba már elég nagy, és kinyomja az anya pocakját, a bőrön keresztül érzi a hőmérséklet változását. A forró fürdő ezért kényelmetlen számára, és veszélyes is lehet. A meleg fürdő azonban nyugtatólag hat a babára.

A folyó víz hangjától szintén jól érzi magát a csöppség. Folyasd a vizet a hasadra, és figyeld, hogyan reagál!

6. Pocakdörzsölés

A tapintásérzékelő receptorok a babában már a 8. hét körül elkezdenek kifejlődni. 20 hetesen a baba már elég nagy ahhoz, hogy érezze, ha valaki kívülről az anya hasához ér. Ebben az időszakban már nagyon szeretik a babák a pocaksimogatást.

A finom dörzsölő mozdulatok révén a leendő apuka is erősítheti a kötődését a babával. Használj masszázsolajokat vagy krémeket, és finom mozdulatokkal simogasd a hasad, miközben kellemes zenét hallgatsz.

5. Hallgatni a hangod

25-26 hetesen a baba már reagál a kívülről érkező hangokra. A te hangodat minden másnál tisztábban hallja, ezért hamar megtanulja felismerni. Ez megnyugtatja, és biztonságérzetet ad neki. A kötődést erősítheted köztetek, ha sokat beszélsz vagy hangosan olvasol.

Más rokonok hangját is örömmel hallgatja a baba a pocakodban. Különösen az apukáét, mivel a mélyebb tónusokat könnyebben megkülönbözteti. A baba körül zajló sok beszéd segít neki megérteni anyanyelvének hanglejtéseit és a különböző hangkombinációkat.

4. Zenehallgatás

A születés előtti zenehallgatásnak számos előnye van. Az anyában ilyenkor megindul a szerotonin hormon termelődése, és endorfin szabadul fel, ami eljut a babához is. A zene stimulálja a baba érzékeit, és elősegíti az agyának fejlődését.

Megfelelő hangerőn hallgasd a zenét, és ismertess meg vele különböző hangokat.

3. Rendszeres edzés

Várandósság alatt odafigyelve kell kiválasztanod a megfelelő mozgásformát. Legyen biztonságos, és az orvos is értsen vele egyet. A kardió gyakorlatok ebben az időszakban talán a leghasznosabbak. A baba szíve jobban fejlődik és erősebb lesz, ha az anya rendszeresen mozog.

A kardió lelassítja a szívverést, ami azért jó, mert a túl gyors szívverés magzati károsodáshoz vezethet.

2. Pihenés

A te pihenőidőd a babának a legaktívabb időszaka. A napi teendőid és mozgásod ilyenkor végre nem zavarja őt semmiben, ezért kedvére akrobatikázhat, és próbálhat ki új mozdulatokat.

Ezek a produkciók nem tartanak túl sokáig, így neked is jut majd időd a pihenésre. A terhesség vége felé a baba 70-90 percenként alszik, így mozgásában is szabályszerűséget fogsz felfedezni.

1. A nevetésed

Az ultrahang megmutatja, hogy a magzat fel-le kezd pattogni, mikor meghallja az anya nevetését. Mintha egy trambulinon lenne, minél jobban nevet az anya, annál jobban pattog a baba is a pocakban. Ez az izomösszehúzódások miatt történik.

Amikor jól érzed magad, az a hormonok miatt közvetlen hatással van a babádra. Ezért próbálj annyi boldog pillanatot átélni, amennyit csak lehetséges!

A várandósság a pozitív érzelmek időszaka, gyűjts belőlük minél többet! Minél jobban érzed magad, annál egészségesebb és boldogabb babád lesz!

betöltés...