Ez a 18 éves lány 8 hónapon keresztül 3 almát evett naponta! 5 évvel később így nézett ki!

A 18 éves Victoire Macon Dauxerre egy átlatos francia középiskolás diák volt. Keményen tanult és készült a záróvizsgáira. Egy nap, amikor édesanyjával vásárolni ment, még nem tudta, hogy olyan dolog történik majd vele, amitől pokollá válik az élete.

Azon a napon ugyanis Victoiret felfedezte egy modellügynökség. És a lányt, akinek az álma mindig is az volt, hogy egy párizsi híres egyetemen tanuljon, magával ragadta a sok flitter és csillogás, és hagyta magát meggyőzni arról, hogy sokkal szebb lesz az élete, ha csatlakozik az Elite modellügynökséghez. És ezzel elkezdődött a kálváriája.

A fiatal lány olyan csapdába esett a modellvilág dzsungelében, melyben a csontvékony test uralkodik.

– Nem mondták, hogy le kell fogynom, de szeptemberben a divathétre kapott ruhák mérete 32-es és 34-es volt, ha azt akartam, hogy tökéletesen álljon rajtam, diétáznom kellett. – meséli a lány, aki a sok kemény munka mellett szándékosan éheztette magát és egy hónap alatt rengeteget fogyott.

Brutális diátába kezdett: ásványvizet ivott és mindössze 3 almát evett naponta. Csak hetente egyszer engedte meg magának, hogy egy darabka csirkét vagy halat. elfogyasszon.

Stratégiája bevált – legalábbis a ruhák terén, mert csontsoványra fogyott, népszerű márkákat mutathatott be, dolgozott Párizsban, Milánóban, New Yorkban. Egyike lett a legnépszerűbb 20 modellnek.

De a csillogás és reflektorfény mögött ott volt a fájdalmas igazság. Anorexiás lett. A pulzusa gyenge volt, haja nagy része kihullott, csontritkulása lett, és már az ájulás határán volt egy-több divatbemutatón is. Egyedül érezte magát, depressziós lett, egyfolytában szorongott. Bulémiás lett, mert csak ezt látta kiútnak, ha valamilyen ételt magához vett. 8 hónapi sztárság és rosszullét után öngyilkos lett, de szerencsére nem sikerült végeznie magával.

– Senki nem értette, miért tettem, hiszen kívülről csak azt látták, milyen csodás az életem. Holott…

Victoire végül úgy döntött véget vet modell karrierjének. A nő most már 23 éves, az elmúlt öt év alatt sikerült csak visszaszednie magára azokat a kilókat, amit teste sanyargatásával leadott. Könyvet ír a 8 hónapi megpróbáltatásairól, a divatfarkasokról, az áldozatokról, azokról az emberekről, akik azt mondják, hogy a Chanel ruha nem illik egy normális alakú nő mellére.

Victoire egyike azon kevés modellek, aki mer beszélni, és elmondja az igazat arról, mi folyik a színfalak mögött a divat világában.

Ilyen vékonyra fogyott.

Újra egészségesen.

Az anorexia már a múlté.

betöltés...