11 titok a zöld szemű emberekről, az utolsón teljesen elképedtünk!

A szem a lélek tükre tartja a régi mondás, és hát valljuk be, annál jobb érzés nem sok van, mikor megismerkedünk valakivel és egy megnyugtató szempárral találjuk szembe magunkat!

Az egész világon ritkaságszámba mennek a zöld szemű emberek – csak a népesség 2-4 százaléka tartozik a szerencsés kiválasztottak közé. Összehasonlításul: a Föld lakóinak 90 százaléka barna szemű.

1. Kemény fából faragták őket

Zöld szeme van, és úgy érzi, hogy jobban bírja a tempót, mint a környezetében élők? Ezt most már tudományosan is bebizonyították! Egy amerikai tanulmány megállapításai szerint ugyanis a zöld szeműek jobban bírják a fájdalmat és az élet megpróbáltatásait, mint a kék vagy barna szeműek.

2. Szexik és kívánatosak

A queenslandi egyetem kutatási eredményei szerint a férfiak különösen vonzódnak szexuálisan a zöld szemű hölgyekhez.

3. Nélkülük összedőlne a világ

Az arab országokban a zöld az élet és a termékenység szimbóluma: zöldellő oázisok nélkül a sivatagos vidékeken nem is létezne élet.

4. Kreatívak és megbízhatóak

Egy queenslandi tanulmány készítői szerint a zöld szemű emberek nemcsak kreatívabbak embertársaiknál, hanem sokkal megbízhatóbbnak is tűnnek

5. Irigylik őket

Ha kiválaszthatnánk, hogy milyen színű legyen a szemünk, akkor a legtöbben egyértelműen zöld szeműek szeretnénk lenni – állapították meg egy amerikai tanulmányban.

6. Pókerarcuk van!

Egy internetes közvélemény-kutatás adatai szerint a zöld szeműeknek pókerarcuk van, nehéz belelátni a gondolataikba, ugyanakkor nem hajlamosak a dühkitörésekre. Nehéz őket kihozni a
sodrukból – mesteri módon tudnak uralkodni az érzelmeiken.

7. Szeretik a hosszú kapcsolatokat

A közvélemény-kutatásban részt vevők szerint a zöld szeműek rendszerint hosszú távú kapcsolatokban élnek, és hajlamosak a romantikára – ideális alanyok egy életre szóló párkapcsolatra.

8. Nincsenek zöld szemű bébik

A zöld szeműek rendszerint barna vagy kék szemmel születnek. Több hónapba is beletelhet, mire kialakul véglegesen a szemük színe.9. Kedvelik a különleges színeket
A zöld szemű hölgyek nem kedvelik az olyan hideg színeket, mint az ezüst, a halványkék vagy a bézs. Zöld szemüket ugyanis sokkal jobban kiemelik olyan meleg színek, mint az élénk narancs vagy az erőteljes szilvakék.

10. Számos színárnyalatban létezik

Többféle variáció létezik ebből a szemszínből: például zöldesbarna, zöldesszürke, zöldeskék vagy sárgászöld.

11. Nem is zöld a szemük színe!

Tulajdonképpen minden ember szeme kék. Ugyanis melaninból álló pigmentektől függ, hogy egy színt milyennek érzékelünk. A melanin molekula kis koncentrációban úgy működik, mint egy sárga filter. Kék fényben ezért a szemünk zöldnek látja. A barna szemekben egyébként különösen sok melanin található.

Ismersz zöld szemű embert, vagy netán te is az vagy és egyetértesz?

Akkor oszd meg bátran!

betöltés...