10 bizonyíték, ami miatt nem hisszük el, hogy volt holdraszállás

Az összeesküvés elmélet hívei szerint, a holdra szállás csupán egy megrendezett dolog volt az amerikaiak részéről, mert az igazi akció túl sokba került volna, ugyanakkor meg akarták mutatni az oroszoknak, hogy mennyivel fejlettebb technológiával rendelkeznek. Bemutatunk 10 fotót, ami az bizonyítja, hogy tényleg kamu volt a holdra szállás.

Nincsenek a képeken csillagok

A hívők egyik legnagyobb aduja, hogy egy képen sem láthatóak csillagok, pedig mivel állandó kísérőnknek nincs légköre, fényesebben kellene ragyogniuk, mint ahogyan a Földről látjuk.  Véleményük szerint a NASA nem tudta megállapítani, hogy milyen csillagállás lenne a holdra szálláskor és ezért hagyták inkább az egészet. A NASA válasza: Megint a képek rossz minőségét hozzák fel, de ebben a válaszban az a bökkenő, hogy készült több nagyfelbontású kép is.

Ugyanolyan a háttér

A misszióban készítettek két fotót, aminek a háttere teljesen megegyezik. Pedig ez lehetetlen lenne, mivel az egyiken rajta van a holdmodul a másikon pedig nincs.  A hívők szerint lusták voltak díszletet cserélni. A NASA válasza: Kizárólag optikai csalódásról lehet szó.

Van Allen sugárzási övezet

A Földet dupla elektromos övezet védi a napszéltől. Az elmélet hívei szerint az űrhajósok megsültek volna, ha áthaladnak a Van Allen övezeten, de mivel ez nem történt meg, ezért nem is valósulhatott meg a holdra szállás. A NASA válasza:  Az Apollo-program asztronautái olyan rövid idő alatt suhantak át a sugárzáson, hogy csak minimális dózis érte őket, ezért semmi bajuk nem lett tőle.

C jelzésű kő

Egy másik komoly adu a hívők körében a C jelzésű kő. Szerintük teljesen kizárható, hogy természeti képződmény legyen a felirat, annál logikusabb viszont, hogy a stúdióban a kellékes így jelölte meg a felhasznált díszletelemeket, és ezt a kődarabot elfelejtette megfordítani a felvétel előtt. A NASA válasza: A kép előhívója ügyeskedett egy kicsit és előálltak egy másik magyarázattal is, miszerint egy szőrszál került a negatívra az előhívás közben.

Különböző fényforrások láthatóak

 A Holdon csupán egyetlen fényforrás létezik: A Nap. Viszont a képeken több irányba is esnek az árnyékok. Az elmélet hívei szerint, ez a világító munkások miatt lehet. A NASA válasza: A Hold felszínének egyenetlensége miatt vannak ilyen fura árnyékok.

Belógó furcsa tárgy

Az egyik fotón az űrhajós sisakjáról egy furcsa tárgy tükröződik vissza. Viszont ez eléggé hasonlít egy stúdiólámpára, amit a plafonról szoktak belógatni  a filmforgatásokon. A NASA válasza: Rossz minőségű ez a fotó, ezért nem kell mindent komolyan venni, ami rajta van.

Lassított felvétel, rejtett kábelek

Az elmélet hívei felgyorsították a felvételeket a két és félszeresére és azt vették észre, hogy az űrhajósok normális emberi sebességgel mozognak. Vagyis szerintük ez azt jelenti, hogy a NASA a stúdiófelvételeket lelassította, annak érdekében, hogy úgy tűnjön, hogy az asztronauták alacsony gravitációjú környezetben közlekednek. A nagy ugrásokat pedig kábelek segítségével oldották meg. A NASA erre a felvetésre, hivatalos választ nem adott.

Nincsen becsapódási kráter

Ha tényleg leszálltak volna a Holdra, akkor annak lenne nyoma. De a szerkezet úgy áll ott, mintha valaki csak odatette volna. A NASA válasza: Az alacsony gravitációjú égitesten a szerkezet igen puhán szállt le, ezért érintetlen alatta a talaj.

Célkeresztek

Az űrhajósok által használt filmkamerák és fényképezőgépek objektívjei mind célkeresztekkel voltak ellátva, hogy megkönnyítsék a távolságok bemérést. Na már most az a probléma, hogy néhány képen a keresztek egy-egy objektum mögött láthatóak. A hívők szerint ez azt jelenti, hogy utólag a képre például a holdjárót vagy a zászlót.

Lengedező zászló

Ha a Holdnak nincs légköre, tehát szél sincs, akkor, hogyan tud lengedezni a zászló? Sokan felteszik, ezt a  kérdést, akik nem hisznek abban, hogy valójában megtörtént a holdra szállás. A NASA válasza: A zászló össze volt tekerve egy vékony csőben és mikor kibontották elektrosztatikus töltés miatt remegés futott rajta végig. Vagy a másik a magyarázat: Az űrhajósok megrengették a zászlórudat.

Stanley Kubrick elmélet

A világ egyik legnagyobb filmrendezőjét sikerült olyan jól beépíteni a kamu holdra szállás elméletébe, hogy minden konteós visíthat a gyönyörűségtől. Végül is adja magát az ötlet, hiszen Kubrick a 2001: Űrodüsszeiában (1968-ban készült, egy évvel a holdra szállás előtt) olyan megdöbbentő realizmussal ábrázolja az űrutazást és a Hold-kolónia életét, mintha dokumentumfilmet látnánk. Az egyik elmélet tehát úgy szól, hogy az Űrodüsszeia láttán a NASA felkérte a mestert, rendezzen nekik is egy jó kis holdas filmet, illetve hármat az Apollo-programkülönböző missziói számára. A másik elmélet szerint Kubrick már régóta a NASA-nak dolgozott, és az Űrodüsszeiában csak azt foglalta össze, amit a kamu holdraszállós filmeken addig begyakorolt.

forrás

betöltés...