Az orvosok azt mondták, sosem lehet gyereke a súlya miatt, de figyeld meg mit tett!

A 31 éves Joanne Cooper-nek azt mondták, hogy egészségügyi állapota és testsúlya miatt sosem lehet gyereke. Ez pont elég volt ahhoz, hogy iszonyatos motivációt adjon neki. Átesett egy gyomor-bypass műtéten és gyökeresen megváltoztatta az életmódját.

Tinédzser korában, Joanne egy úgynevezett ‘policisztás ovárium szindróma’ nevű betegségben szenvedett, amely egy nőket érintő hormonbetegség, lényegében egy gyakran súlyos következményekkel járó anyagcserezavar. Nem ritka betegség, a nők 5\%-át érinti. Kiváltója lehet a stressz, egészségtelen táplálkozás, mozgásszegény életmód. A tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan betegség, azonban megfelelő gyógyszerekkel mérsékelni lehet a mellékhatásokat.
Joanne elmondása szerint, a helytelen táplálkozás okozhatta ezt a problémát, chips és pizza tette ki az étkezései nagy részét. Betegségének és étkezési szokásainak köszönhetően 23 éves korára 149 kilót nyomott, ez még egy sor egészségügyi problémát okozott neki. Alig kapott levegőt, fájt a háta és depressziótól is szenvedett. Orvosai nem láttak sok esélyt arra, hogy valaha gyereke születhet, ezért Joanne döntött: 2007-ben egy gyomorszűkítő bypass műtéten esett át, amelytől bár rettegett, de mindenképpen szeretett volna gyerekeket.

A műtét utáni lábadozás sok ideig tartott, 6 hónapba telt, amíg minden betegségétől megszabadult és képes volt normálisan enni. Joanne 10 hónap alatt 63 kilót adott le! 2010-ben Joanne, aki saját vállalkozásában otthon dolgozik, kétgyermekes anyuka lett! A fotón Noah 3 éves, Alfie pedig kettő.

Második gyermeke születése után újra elkezdtek felszaladni rá a kilót, úgyhogy diétázásba kezdett: elkezdte az úgynevezett ‘Cambridge Diétát’, és heti 5-ször lejárt a konditerembe.

Joanne hátrahagyta egészségtelen életmódját, a káros ételeket lecserélte egészséges fogásokra, és annyit mozog, amennyit csak lehet. Orvosai megijesztették, és gyökeresen változtatott életén. Nézd meg, hogy nézett ki néhány éve, és hogy néz ki ma! Semmi sem lehetetlen, csak mindennél jobban akarni kell.

betöltés...