Melyik szoknyafazonhoz milyen cipő illik

A tökéletes szett összeállításánál néha a cipő kiválasztása okozza a legnagyobb problémát. Mindig csinosak szeretnénk lenni, és szeretnénk kényelmesen érezni magunkat abban, amit éppen felveszünk. Most kiderül, hogy az egyes szoknyafazonokhoz milyen típusú cipők illenek a legjobban a divatipar mágusai szerint, valamint a 3 legnépszerűbb szoknyahosszhoz is megmutatjuk a legjobban passzoló cipőket.

1. Ceruzaszoknya – Alacsony, kényelmes sarok

A ceruzaszoknya klasszikus fazon, ami soha nem megy ki a divatból. Ma már nem csak az irodában hordjuk, de az utcán is kedvelt viselet. A ceruzaszoknya hossza különböző lehet, akárcsak a színei, mintái vagy éppen az anyaga. Így a saját stílusodnak megfelelőt könnyen megtalálod.

A divatszakértők szerint a ceruzaszoknyához leginkább az alacsony, kényelmes sarkú cipők illenek, de a papucscipőt is érdemes kipróbálni hozzá. Ugyanakkor, a pántos magassarkú szandál is jó választás, főleg a térdig érő vagy hosszabb fazonokhoz.

2. Tulipánszoknya – Boka rejtve – Lábujjak kint

A tulipánszoknya a formájáról kapta a nevét, ami nagyon jól kihangsúlyozza a csípőt és a nőies vonalakat. A hozzá választott cipőnek is meg kell felelnie ennek a nőies stílusnak. A megfelelő színben válassz egy bokát fedő, de az ujjakat szabadon hagyó fazont, pl. egy nyitott orrú bokacsizmát.

Nyáron kitűnő hozzá a gladiátor szandál. A hegyes orrú cipő is megfelelő, ha kényelmetlenül érzed magad a nyitott orrú lábbeliben. Ha valódi lázadó típus vagy, kombináld a tulipánszoknyát egy pár vagány tornacipővel.

3. Bővülő fazonú szoknya – Magas sarok

A divatszakértőknek egyetlen tanácsuk van az ilyen fazonú szoknyához: magassarkú cipővel viseld. Ezen belül azonban már megválaszthatod a számodra kényelmes, illetve az alkalomhoz leginkább illő sarokmagasságot.

Nyáron nagyon jól mutat a bővülő szoknyához egy platform szandál, de állásinterjúra viselhetsz plumpot, egy esős őszi délutánra pedig tökéletes lesz hozzá a magassarkú csizma. A választás tehát a tiéd, csak a színre és a megfelelő anyagra figyelj.

4. Átlapolós szoknya – Lapos sarok (hacsak nem szeretnél magasat)

A lapszoknya az a fazon, ami minden nőnek jól áll az alkatától függetlenül. Cipők tekintetében talán ez a szoknya adja a legtöbb szabadságot. A legtöbb szakértő a lapos cipőt javasolja hozzá, de ha kedved van, nyugodtan párosítsd magas sarkakkal.

5. A-vonalú szoknya – Sarkak

Az A-vonalú szoknyával az a gond, hogy rövidebbnek mutatja a lábat, a csípőt pedig szélesebbnek. Ezért a magas vagy középmagas sarkak passzolnak hozzá a legjobban, mivel ezek megnyújtják és karcsúbbá teszik az alakot. Az időjárásnak vagy a napi programodnak megfelelően válaszd ki a sarokmagasságot. Ha viszont nem zavar, hogy alacsonyabbnak tűnsz, akár egy tornacipőt is felvehetsz hozzá.

Hossz tekintetében 3 klasszikus szoknyatípust különböztetünk meg: A minit, a midit és a maxit. Ezekhez a fazonokhoz a következő cipőket válaszd.

6. Miniszoknya – Csizma

Mint valamennyi szoknyatípust, a minit is megtalálhatjuk minden fazonban és színben. A szakértők javaslata egyértelműen az, hogy csizmát párosítsunk hozzá. Ez lehet akár magassarkú, fűzős csizma, vagy a hétköznapokra bakancs.

A hideg évszakokban térdcsizmát viselhetsz hozzá, de szépen mutat vele a magassarkú pump is.

7. Midi szoknya – Valami egyszerű

A nyári ruhatár egyik alapdarabja lehet a midi szoknya, amit nagyon sokféle cipőtípussal kombinálhatsz. Pl. felvehetsz hozzá tornacipőt. Ha a szoknyához nyitott vállú felsőt viselsz, úgy fogsz kinézni, mint az álom, és máris mehetsz egy romantikus sétára.

Lapos szandált is felvehetsz, de a közepesen magassarkú és a nyitott orrú fazonok is passzolnak hozzá.

8. Maxi szoknya – Magas sarok és platform

Ennek a szoknyafazonnak a lényege, hogy a derekadat hangsúlyozza, ezt a hatást pedig még tovább fokozhatod, ha övvel viseled. A szakértők szerint a maxi szoknyánál érkezik el igazán a magas sarkak és a platform cipők ideje.

Nyáron platform szandált vegyél fel hozzá, hidegebb időben magassarkú bokacsizmát a leginkább passzoló színben.

betöltés...