16 igazság arról, milyen nehéz nőnek lenni

Sok esetben jó nőnek lenni, de azért van egy pár olyan dolog, amiért kifejezetten nem az. Íme 16 dolog, ami egyértelműen bizonyítja, hogy nőnek lenni bizony sokszor nagyon nehéz.

01. Tízszer olyan keményen és tízszer annyit is dolgozhatsz, mint egy férfi. Soha, még csak meg se fogod közelíteni az ő keresetét.

02. Ha rossz napod van, rögtön mindenki arra gondol, hogy menstruálsz és még meg is jegyzik, hogy jó lenne, ha nem az érzelmeid irányítanának.

03. Előbb utóbb minden nő megkapja a ‘kis ribi’ jelzőt.

04. Rengeteg időt és energiát kell fektetned abba, hogy úgy öltözz fel, hogy csinos is legyél, de közben ne legyél túl kirívó. Így TALÁN sikerülhet elérned, hogy ne csak a külsőd miatt figyeljenek fel rád, hanem az eszed, a tehetséged és/vagy a munkád miatt. De ez így is nagyon-nagyon-nagyon (szinte lehetetlenül) nehéz.

05. Onnantól, hogy gyereked van, a legtöbb munkahelyen nem kalkulálnak már veled. Vagy ha mégis, akkor tuti, hogy közutálat tárgya leszel.

06. De ha nem akarsz gyereket, akkor meg azért fog mindenki megszólni és mutogatni rád a hátad mögött.

07. Bár sokszor előfordul, hogy utánad fütyülnek az utcán, az elvárás az, hogy soha, de soha ne foglalkozz ezzel és véletlenül se fordulj vissza. Senkinek! Mert rögtön te leszel a 3. pontban már említett ‘kis ribi’.

08. A kritikus megjegyzéseket egy hajvágás után sem úszod meg. Pláne, ha drasztikus átalakuláson esel át. (Bár valljuk be, hogy a legtöbb kritikát nem szemtől szembe kapod, hanem csak úgy majd valahogy, valakitől visszajut a füledbe.)

09. És rövid hajjal rögtön mindenki számára ‘úgy fogsz kinézni, mint egy férfi’.

10. Vagy így, vagy úgy, de a szexista megjegyzéseket egy nap sem úszod meg.

11. És amikor kikéred magadnak, akkor jön egy igazi férfi reakció, miszerintis túlreagálod. Ezt a dolgot is. Mint ahogy minden mást is szoktál…. No comment.

12. Dícséretet a külsődön kívül másra nem fogsz kapni egy férfitől sem. Még ha 19 diplomád van, 13 nyelven beszélsz és rekord magas az IQ-d, akkor sem.

13. Egy szórakozóhelyen sem hagyhatod egy pillanatra sem őrizetlenül az italod, mert rögtön attól kell félned, hogy milyen kábítószert dobnak bele. (A tapasztalatok szerint 4 nőből 1 már járt emiatt rosszul… 🙁 )

14. Egyedül az utcán még csak nem is sétálhatsz úgy, hogy ne attól rettegj, hogy valaki követ. Pláne éjszaka.

15. Mint ahogy nem is öltözhetsz fel akárhogy anélkül, hogy valaki azt ne higyje, hogy a külsőd, illetve az öltözéked “felhívás keringőre”. De hát miért ne öltözhetnél fel szexin, csak úgy, mert épp olyan kedved van??

16. És végül, de nem utolsó sorban, életed végéig harcolnod kell az egyenlő jogokért, és nem csak a férfiakkal, de sajnos bizony más nőkkel is.

betöltés...