Olyan titkok a kék szeműekről, amelyeket ők sem tudnak

Nem csak a tekintetünk árul el bizonyos ­dolgokat a jellemünkről: különböző tanulmányok készültek arról is, hogy mire lehet következtetni a szem színéből. Összeállításunkból kiderül, mit tartunk a kék szeműekről!

Sze.xik, udvariasak és aranyosak

A Pittsburghi Egyetem egyik tanulmányában kiderítették, hogy a kék szeműeket sz.exinek, udvariasnak és aranyosnak tartják. Viszont néha kevésbé intelligensnek is.

2. Hajlamosabbak az alkoholizmusra

Talán furcsán hangzik, de a kék szemű emberek jobban bírják az alkoholt. Ebben a témakörben már számos kutatást végeztek a Factual Facts internetes honlap szerint. Többek között azt is kiderítették, hogy a kék szeműek hajlamosabbak az alkoholizmusra, mint a barna, szürke vagy zöld szeműek.

3. Csábítóak

Ha azonban sikerült felkeltenünk egy kék szemű embertársunk érdeklődését, akkor gyorsan megmutatkozik a romantikus oldala is, és kiderül, hogy mennyire csábító.

4. Megbízhatóak

A kék szemű embereket csak ritkán lehet kihozni a sodrukból, ráadásul az osztrák gesund24 internetes honlap szerint megbízhatóak is.

5. Irigylik őket

Közvélemény-kutatások szerint Európában a kék szem a legnépszerűbb, majdnem minden harmadik ember kék szemű szeretne lenni. Nem lehet véletlen az sem, hogy a kék színű kontaktlencse a legkelendőbb, hiszen ezzel az is becsaphatja embertársait (és saját magát), aki nem kék szeműnek született.

6. Szeretnek a középpontban lenni

Az osztrák honlap sze­rint a kék szeműek szeretnek mindig a figyelem közép­pont­jában lenni.

7. Hidegnek tűnnek

A gesund24 állítása szerint a kék szemű embereket gyakran hidegnek, sőt keményszívűnek tartják.

8. Gyakran születik barna szemű gyerekük

Azt gondolhatnánk, hogy két kék szemű embernek a gyerekei mindig kék szeműek lesznek. Ez azonban nem teljesen így van, mert gyakran előfordul, hogy barna szemű utóduk születik. A genetikában ugyanis mindig a barna szem dominál, ezért gyakrabban öröklődik

9. Jobban bírják a fájdalmat

A Pittsburghi Egyetem tudósai megállapították, hogy a kék szemű embereknek magasabb a fájdalomküszöbük. Így például a kék szemű nők jobban bírják a szülési fájdalmakat is.

10. Fényérzékenyek

A kék szemek érzékenyebben reagálnak a fényre, mint a sötét szemek. Ennek oka a melanin nevű színezőanyag, amely a szemek pigmentálásáért felelős. Ezért a kék szemű emberek hajlamosabbak a szembetegségekre is.

11. A mályva és a barna szín áll nekik a legjobban

Minden stylist egyetért abban, hogy a kék szeműeknek a vibráló mályvaszín és a barna különböző árnyalatai állnak a legjobban – írja a Factual Facts.

betöltés...