Ezt nem hittük volna! Ennyi mindent elmond rólunk, hogy mikor kelünk fel!

Gyermekkorunkban sokat hallottuk, hogy aki korán kel, aranyat lel. Szerinted igaz? Itt vannak a legújabb kutatási eredmények!

Gyermekkorunkban sokat hallottuk, hogy ” Aki korán kel, aranyat lel”. A legújabb kutatások ezt cáfolják. A későn kelés nemhogy, nem ártalmas, de még jót is tesz a testnek. Akik tovább alszanak kreatívabbak. Gyerekkorban még anya ébreszt, majd a telefon csörög, mert dolgozni kell. Akik későn kelők, azok nehezen tudják megszokni a korai ébredést, mert este nem tudnak időben elaludni.

A kutatások szerint akik hajnalban kelnek általában azért teszik ezt, mert edzenek, vagy szeretnének egy jó kávét inni. Előfordulhat, hogy ébredés után csak 3 órával mennek munkába, így addigra már fáradtak. Délutánra még jobban kimerülnek, ehhez képest akik tovább alszanak még akkor is munkaképesek. Számtalan tudós vizsgálta a témát. Felmérték, hogy azok akik gyerekkoruktól kezdve későn kelők, hétvégén szerettek sokáig aludni, okosabbak mint a korán ébredők. A vizsgálatok szerint az emberek jelentős része reggel érzi magát a legaktívabbnak, ezzel szemben akik későn ébrednek az esti órában is kreatívak. A Madridi Egyetem kutatói ezer diákot vizsgáltak és arra jutottak, hogy akik későn keltek, mert később feküdtek le, intelligensebbek a többieknél.

A tudósok szerint az alvás még a hosszútávú memóriát is fejleszti. Ezek az emberek a stresszt is jobban kezelik. Mégpedig azért, mert jobban kipihenik magukat és vidámabban ébrednek. A Milánói Egyetem kutatásában 120 ember vett részt, amelyből kiderült, hogy akik később ébrednek, kreatívabbak és jobban oldják meg a napi feladataikat. A későn kelőknek jobb a hangulatuk, míg a korán kelők feszültebbek és ingerlékenyebbek.

A kutatások szerint ezek az emberek kreatívabbak és jobb a problémamegoldó képességük is. A mindennapi dolgokat kreatívabban intézik. Akik szeretnek korán kelni produktívabbak, de a tudósok szerint érdemes tovább aludni, mert ez jót tesz a szervezetnek!

betöltés...