Erre a szigetre nem léphet ember – sokak legrosszabb rémálma az oka

Ijesztő fotók is készültek.

Van egy apró sziget Brazília partjaitól alig negyven kilométerre, ahol ma már benszülöttek sem élnek. Az utolsó halász, aki partra akart ott szállni, holtan, vérbe fagyva találták meg.

A rejtélyes sziget “Ilha da Queimada Grande” néven ismert, és annyira veszélyes, hogy a brazil kormány is megtiltotta, hogy bárki oda menjen. A világ leghalálosabb mérgű kígyója lakja. Ráadásul nem is kis számban. A környékbeliek elmondása szerint minden négyzetméterre 4-5 kígyó jut a szigeten.

Marcelo Duarte, biológus szerint ez azonban erős túlzás. Húsz alkalommal látogatott már el oda, és határozotan állítja, négyzetméterenként csak egy kígyó él ott. Azaz minden lépésre jut egy.

Ilha da Queimada Grande, Brazil. Also known as snake island. First Hidden somewhere off the coast of Brazil, this island is widely recognized as the most dangerous place on the planet. The reason for this is quite simple — this place is full of one of the most venomous snakes in the world, Bothrops. Researchers estimate that about five snakes per square meter live on the island. There are several stories of people succumbing to the deadly predators in no time at all. One of these stories recalls a lighthouse keeper who was attacked by the snakes and died. Snake Island’s lighthouse has been automated ever since that fatality, and the Brazilian government has prohibited any visitors from setting foot there. #brazil #ilhadaqueimadagrande

@ undilutedearth által megosztott bejegyzés,

A “kígyó sziget” ma lakatlan. Az 1920-as évekig emberek lakták, utoljára a világító-torony őr és családja élt ott, a legenda szerint velük is a kígyók végeztek. 

A földdarab egykor a kontinens része volt. Miután leszakadt, a rajta maradt kígyók másképp fejlődtek, mint társaik.

Mivel jószerivel ma már csak madarakkal tudnak táplálkozni, rendkívül erős mérget állítanak elő, amivel szinte azonnal megölhetik őket.

A területet a haditengerészet ellenőrzi. Az ott készült képek és videó alapján azonban eszünk ágában nem lenne oda látogatni.

betöltés...