Ez történik a testtel hamvasztás során!

A halálra, az elmúlásra senki sem szeret gondolni, pedig az élet körforgásának része ez is, akárcsak a születés. A mi társadalmunkban, kultúránkban a legtöbb elhunyt teste koporsóba kerül, amit lehelyeznek a földbe ásott sírba.

A hamvasztás, ugyan kezd itt is elfogadottabbá válni, azonban még mindig sokan tabuként tekintenek erre a módszerre.

Most viszont kiderülnek a részletek, hogy konkrétan mi is történik a hamvasztás során, ugyanis az angliai Nottingham-ben működő Bramcomte krematórium vezetője, Louise Singer elmesélte a procedúrát, így eloszlatva sok mítoszt és tévhitet.

“Sokan úgy gondolják, hogy a hamvakat összecseréljük, de ez nincs így” – nyugtat meg a krematórium igazgatója, aki elárulta, hogy hamvasztás során fontos, hogy az elhunyt ne rendelkezzen beültetett szívritmus-szabályzóval, azaz pacemakerrel, mert ez magas hőfokon felrobbanhat.

Az élettelen testet az égetőkamrában 800-1000 Celsius fokos hőhatás éri, az egész procedúra 90 percig tart, mindaddig, míg az egész test hamuvá nem válik, ezidő alatt mindvégig figyelemmel kísérik az egész eljárást, hogy minden rendben történjen.

Ezután még egy óra hűtés következik, majd az eljárás befejezettnek tekinthető. Ezután a hozzátartozó eldöntheti, hogy otthagyja, vagy speciális urnában hazaviszi hozzátartozója földi maradványait.

betöltés...