A tetoválás üzenete – Egy 20 éves nő depresszióban szenved, és üzenetet küldött a világnak – Egy tetoválás két jelentéssel!

Gyakran csak a fizikai egészségen van a hangsúly, a mentális egészség elhanyagolt marad.

A látszat nem mindig felel meg a valóságnak.

Egy 20 éves amerikai nő Bekah Miles tetoválása éppen erre kívánja felhívni a figyelmet. Mindannyian ismerjük azokat a napokat, amikor látszólag minden rendben van, semmi okunk szomorkodni, mégis belül káosz uralkodik.

Azoknál az embereknél, akik depresszióban szenvednek ez az állapot nem feltétlenül átmeneti. Ez a külső szemlélő számára nem mindig látható, pedig a depressziós emberek belülről szenvednek.

Bekah pontosan tudja, ez milyen érzés.

20 évesen diagnosztizáltak nála depressziót. Egy héttel később tetoválást készíttetett testére, amit a legjobb lehetőségnek látott, hogy a betegségre felhívja a figyelmet.

Ezek után megosztotta történetét a Facebook-on, hogy az egész világot szembesítse ezzel a nagyon súlyos pszichés betegséggel.

Első pillantásra csak azt olvashatjuk ki a tetoválásból, hogy „Jól vagyok” „I’m fine”. De csak akkor érthetjük meg a jelentését és a mély összefüggéseket, ha más szemszögből nézzük a tetoválást. Ebben az olvasatban a jelentés már egészen más!

„Ments meg!” Save me!

A betűtípusnak köszönhető ez a kettős értelmezés.

A depresszió, mint betegség nem lehet tabutéma!

Facebook oldalán ezt írta:

„Nagyon nehéz erről a témáról beszélni, mert fájdalmas, és sebezhetőnek érzem magam. De erről a témáról beszélni kell! Ez egy pszichikai betegség, mégis elhanyagolják. Sokat foglalkozunk fizikai egészségünkkel, de belsőnkkel nem. Ez nem helyes így! Az ember nem csak fizikai tüneteket okozó betegségtől szenvedhet, hanem lelkileg is megbetegedhet. Ez egy nagyon fontos téma, miért nem beszélünk róla?”

Bekah minden tekintetben elérte célját. A tetoválásról szóló bejegyzését eddig közel 400.000 ember olvasta el, és tetszikelte. Vírusként terjed a világban. Rengeteg hozzászólás is érkezett a poszthoz.

Az üzenet nem süket fülekre talált.

A hozzászólásokból kiderül, hányan szenvednek ebben a betegségben, és megerősítették Bekaht abban, hogy nincsen egyedül.

betöltés...