Ez az egyiptomi sivatagi homokspirál, távolságot és időt hidal át

A keleti Szaharával határos Vörös-tengernél van a Desert Breath , egy lenyűgöző land-art projekt a tökéletesen formált kúpjaival és csillogó vizű medencéjével. A hegyek között fekszik az egyiptomi sivatagban ez ​​a helyspecifikus installáció, mely a DAST. Arteam (Danae Stratou (és művész), Alexandra Stratou (ipari formatervező és építész), és a Stella Constantindies (építész) ) munkája. 1995-1997 között  dolgoztak a Desert Breath -en, melynek építése folyamán 8000 négyzetméter homok áttelepítését kellett megoldaniuk. A görbék és a két egymásba spirálokkal tarkított kúpok hozzák létre a pozitív és negatív formákat, melyek valamikor az ég felé, más negatív kúpok a föld felszíne alá terjeszkednek. Mindennek a közepén ott ragyog egy kis tó. Mindent egybevetve, ez a hatalmas és lenyűgöző projekt 100.000 négyzetméteres.
A Desert Breath  hajtóereje a három nő alapította DAST. Arteam. Danae Stratou így magyarázza: “A mi lelki szemeink ​​előtt a sivatag olyan hely, ahol a tapasztalatok végtelenek. Mi úgy foglalkoztunk a sivataggal, mint a táj és  az elme lelkiállapotával. Máshonnan is megtekinthető az építmény. Fentről, ez egy csodálatos vizuális képet alkot, ahonnan megcsodálhatjuk. Vagy, ha elég szerencsések vagyunk, akkor a földről is megtapasztalhatjuk, mikor ezt a fizikai élményt, ahol szemtől szembe találkozunk a nagyobb és nagyobb élet-kúpokkal.
Annak ellenére, hogy már 17 éve, befejezték a projektet Desert Breath továbbra is megmarad bennünk.
A spirál kialakítás, mint egy óriás homokóra mutatja az idő múlását; a szél és más elemek mintha újra akarnák tervezni eme csodás művet, de inkább meghagyják annak szépségét a környező táj számára.

betöltés...