Így lehet megállítani a horkolást örökre

Több millió ember él a világban, akik alvás közben horkolnak és ezzel megkeserítik partnerük éjszakáját. Léteznek olyan hihetetlenül egyszerű praktikák a horkolás megállítására, amelyről eddig nem is gondoltuk volna, hogy hat.

Íme, hogyan lehet megállítani a horkolást:

Borsmenta

A borsmenta gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, amely csökkenti duzzanatokat a torokban és az orrban. 1-2 csepp borsmenta olajat keverjünk össze 1 pohár vízzel, amivel gargarizáljunk lefekvés előtt. Napközben is megismételhető, amíg nincs javulás. Ha a száraz levegő miatt horkolunk, párásítóba csepegtessünk bormenta illóolajat és fél órával lefekvés előtt párásítsunk. Másik hatékony módja, ha borsmenta olajat dörzsölünk az orr lyukakba.

Olívaolaj

Gyulladások ellen kiváló, nyugtatja a légutakat, csökkenti a duzzanatot, amelyek gátolják a zavartalan légzést.Lefekvés előtt 2-3 korty olívaolajat keverjünk össze ugyanannyi mézzel és fogyasszuk el.

Gőzölögtetés

A horkolás egyik másik fő oka, ha nemkapunk elég levegőt, az orrunk el van dugulva. Ilyen esetben töltsünk meg egy nagy tálat forró vízzel, csepegtessünk bele eukaliptusz vagy teafa illóolajat és jó mélyen lélegezzük be az orron keresztül. Tegyünk közben egy törülközőt a fejünkre.Minden nap lefekvés előtt ismételjük meg, amíg az elzáródás megszűnik.

Kurkuma

Fertőtlenítő és antibiotikus tulajdonságokkal rendelkezik, nagyon hatékony a gyulladások megszüntetésében, segít csökkenteni a horkolást. Két teáskanál őrölt kurkumát keverjünk össze egy pohár meleg tejjel és lefekvés előtt fél órával igyuk meg.

Csalán

Ha a horkolás csak egy adott évszakban jelenik meg, akkor allergia áll a háttérben. A csalán erre tökéletes megoldás lehet. Habverő segítségével egy evőkanál szárított csalánt keverjünk össze 1 csésze forró vízzel. Hagyjuk pihenni 5 percig, majd szűrjük le és lefekvés előtt igyuk meg. Néhány csésze elfogyasztása száműzi a horkolást.

Fokhagyma

Tökéletes gyulladáscsökkentő, így a légutakkal is csodát művel. Pár gerezd fokhagymát rágjunk össze és igyunk meg utána egy pohár vizet. Minden este lefekvés előtt ismételjük meg a folyamatot.

További hasznos tanácsok:

  • ha túlsúllyal szenvedsz, jobb megszabadulni néhány fölösleges kilótól
  • próbálj a hátadon fekve aludni
  • emeld meg a fejed több, vagy egy vastagabb párnával
  • ne fogyassz alkoholt 2 órával lefekvés előtt
  • énekelj elalvás előtt, mert az javítja az izmokat
  • ha túl sokat dohányzunk, ideje abba hagyni, mert irritálódik az orrüreg, ami horkoláshoz vezet
betöltés...