A leggyorsabban növő szobanövények

Először is szögezzük le, hogy a növényeknek idő kell a fejlődéshez, ezért nem várhatsz egyik napról a másikra bekövetkező csodát. Azonban vannak olyan fajták, melyeknek a fejlődési üteme az átlagosnál sokkal gyorsabb. Ezek közül érdemes válogatnod, ha türelmetlenebb típus vagy, és nem szeretnél évekig várni arra, hogy a növényed gyönyörű levélzetet bontson.

Zöldike (póknövény)


Az egyik leggyorsabban növő szobanövény, ami a 60-90 cm-es hosszúságot könnyen eléri. Lévén futónövény, a legjobb, ha fellógatva tárolod, de legalábbis magas helyre teszed, hadd eressze le hosszú, csüngő ágait. Apró, fehér virágai a talajba kerülve szinte azonnal gyökeret eresztenek.

Hegyescsúcsú futóka

Szív alakú, zöld levelei nagyon gyorsan nőnek, a növény a 2 m-es magasságot is hamar eléri. Amellett, hogy igen gyors ütemben fejlődik, másik előnye, hogy a gondozása is rendkívül egyszerű, nem kell tapasztalt kertésznek lenned ahhoz, hogy életben tartsd és biztosítsd számára a megfelelő feltételeket.

Aloe vera

Elsősorban gyógyhatásairól, bőrápoló tulajdonságairól ismert ez a fajta. Fehér vagy sárga virágokat hoz, és levelei gyorsan fejlődnek, de folyamatos átültetést is igényel. Amíg a mérete megengedi, tartsd az ablakpárkányon, itt érzi magát a legjobban. Ha a helyet kinövi, sok napfényt akkor is biztosíts neki.

Pozsgafa

Másfél méteresre is megnő ez a pozsgás növény, aminek élettartama is rendkívül hosszú. Húsos leveleiben tárolja a vizet, ezért sok locsolásra nincs szüksége, de napfényre és melegre annál inkább. 10 foknál alacsonyabb hőmérsékletnek ne tedd ki a pozsgafát, ha kültéren tartod, a hűvösebb őszi éjszakákra már hozd be a lakásba.

Vitorlavirág

Gyönyörű, fehér virágai finoman illatoznak. A vitorlavirág eredetileg trópusi vidékeken honos, ezért fontos számára a megfelelő hőmérséklet és páratartalom, gondozása mégis könnyű, nem egy igényes növény.

Kaktuszok

A kaktuszok szintén a gyorsan fejlődő növények közé tartoznak, ráadásul számos változatuk van, így kedvedre válogathatsz közülük. Az egyik legkedveltebb a karácsonyi kaktusz, ami káprázatos virágokat hoz, de némi extra gondoskodást igényel is cserébe.

betöltés...