8 brutálisan cseles kérdés a Google híresen nehéz állásinterjúiról

Az állásinterjúktól mindenki tart egy kicsit, természetes ha az ember izgul, és a stresszhelyzetben még a legegyszerűbb kérdések is beugratósnak, nehéznek tűnhetnek. Nos, a Google-nél nem könnyítik meg a jelentkezők dolgát, ugyanis híresen nehéz, beugratós kérdést tesznek a leendő alkalmazottak elé, hogy kiszűrjék, ki az, akinek a gondolkodásmódja megfelel az óriás techvállalat elvárásainak.

Némelyik kérdés egy kis utánaszámolással megoldható, de van köztük becsapós feladvány is, illetve olyan kérdések, amelyek tényleg elvont gondolkodást igényelnek. Először a kérdéseket olvashatod, majd lejjebb találod a válaszokat.

1. Egy orvos 4 darab, azonos kinézetű tablettát adott a betegének: kettőt-kettőt kétféle gyógyszerből. A férfinak reggel be kell vennie egyet-egyet a különböző gyógyszerekből, majd este is egyet-egyet. Ha tévedésből két azonos gyógyszert vesz be, vagy nem veszi be az adagot, meghal. A négy kapszula összekeveredik. Mit tehet a férfi, hogy életben maradjon?

2. Miért kerekek a csatornafedelek?

3. Adott nyolc biliárdgolyó, amelyek méretre azonosak, az egyik golyó súlya viszont kisebb mint a másik hét. Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik a könnyebb golyó, ha csak egy mérleg áll rendelkezésre, és csupán kétszer mérhetünk vele?

4. Egy férfit holtan találtak a sivatagban, egy égett gyufával a kezében. Hogyan halhatott meg?

5. Építettél egy négyzet alapú házat, amelynek minden oldala dél felé néz. Hirtelen megpillantasz egy medvét. Milyen színű?

6. Meg akarod tudni, hogy Bobnak megvan-e a te telefonszámod, de ezt nem kérdezheted meg tőle. Egy közös barátotokon, Éván keresztül üzenhetsz neki egy cetlire írt üzenettel. Mit írsz a levélre, hogy megtudd a választ, de nem akarod, hogy Eve megtudja a telefonszámod?

7. Hányszor találkoznak egy nap leforgása alatt az óra mutatói?

8. Van két üvegünk: egy 5 és egy 3 literes. Nekünk azonban pontosan 4 liter vízre lenne szükségünk. Hogyan tudjuk kimérni a 4 liter vizet a lehető legbiztosabban, e két üveg segítségével?

Görgess lejjebb a válaszokért!

.

.

.

Válaszok:

1. Összekeveredtek a tabletták, de az orvost valami oknál fogva nem tudod megkérni, hogy adjon újakat. A megoldás: Vágd félbe mind a négy tablettát, reggel vegyél be mindegyik tabletta feléből egyet, este pedig a másik adagot.

2. Ha négyzet alakúak lennének, a fedelek bizonyos szögekben beleesnének a csatornába.

3. Három csoportra kell osztani a golyókat: két csoport 3-3, a harmadik pedig 2 golyót tartalmaz. Az első mérés során össze kell hasonlítani a két 3-as csoport tömegét: amelyik csoport könnyebnek bizonyul, az rejti a könnyebb golyót is. Ebből a csoportból kell kiválasztani 2 golyót, majd a tömegüket összehasonlítani a második mérés során. Ha mindkettő azonos súlyú, a harmadik lesz a keresett könnyű golyó.

Ha az első mérés során a két 3-as csoport azonos súlyúnak bizonyul, a maradék 2 golyó közül kell a második méréssel meghatározni, hogy melyik a könnyebb.

4. Erre a kérdésre nincsen konkrét, megfelelő válasz, itt az interjúalany képzelőerejét mérik fel. Egy lehetséges válasz például: Egy férfi kiugrott egy zuhanó repülőgépből. Viszont eggyel kevesebb ejtőernyő volt a fedélzeten, mint utas. Azért van a kezében egy égett gyufaszál, mert sorsot húztak, hogy melyiküknek kell kiugrania a repülőből.

5. Fehér. Ugyanis csak és kizárólag az Északi-sarkon lehetséges az, hogy a házad minden oldala dél felé nézzen. Ott pedig jegesmedvék élnek.

6. A levélben kérd meg Bobot, hogy egy adott időpontban hívjon fel téged.

7. Egy nap alatt 22-szer találkoznak a mutatók.

8. Töltsd tele az 5 literes üveget, majd ebből önts át annyi vizet a 3 literes üvegbe, hogy az tele legyen. Öntsd ki a vizet a 3 literes üvegből, majd öntsd bele az 5 literesben levő maradék vizet. Ezután töltsd tele az 5 literes üveget, és önts át annyit a 3 literesbe, hogy az tele legyen. Így végül a nagyobb üvegben pontosan 4 liter víz lesz.

Nos, te megfelelnél a Google állásinterjúján?? 🙂

betöltés...