A legtöbb ember csak a konyhában használja. Ők nem tudják, hogy ez mi másra is jó!

A természetes gyógymódok egyik kincse az almaecet. Segít lebontani a zsírt, segíti az emésztést, és csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet. De ez a természeti csoda nem csak belsőleg alkalmazható: Jelentős előnyöket nyújthat a külső megjelenésben. Az almaecet az egyik legjobb természetes kozmetikum – és a legtöbb ember nem tud arról, mennyi hasznos tulajdonsággal bír! Íme néhány recept, amely bizonyítja, az almaecet egy igazi univerzális csodaszer.

A szép hajért

Ha a haja száraz és törékeny, az almaecet visszaadja a fényét. Minden hajszálat után egy külső réteget képez, ami védelmet nyújt a hajnak. A zsíros hajjal is csodát tesz, mert nemcsak szárazabbá teszi, de a faggyúmirigyek túlműködését is lecsökkenti.

Használati útmutató:

Mossa meg a haját samponnal. Ezután masszírozza a almaecetet a hajba, és hagyja rajta. Ha nagyon zsíros a haja, masszírozza az ecetet a fejbőrbe is.Ezután öblítse le a haját meleg vízzel.

Segít legyőzni a pattanásokat

Az ecetsav segít csökkenteni a pórusokat, és kiszárítja a pattanásokat. Az ecet antibakteriális és fékezi a faggyútermelést. Mivel a baktériumok általában a pattanások okai, az ecet javíthatja a színezetét.

Használati útmutató:

Keverjük össze 50 ml almaecet és 150 ml desztillált vizet, és öntsük a keveréket egy tiszta üvegbe – lehetőleg csavaros kupakkal. Zárjuk le az üveget, és jól rázzuk fel. Mossa meg arcát tisztító géllel vagy szappannal. Ezután öntsön egy almaecetes vizet és egy vattával törölje meg az arcát vele.

Segít legyőzni a lábgombát

Köszönhetően a fertőtlenítő hatásnak, az almaecet nagyon jó titkos fegyver a lábgomba és a szagok ellen.

Használati útmutató:

Egy vödörben vagy tálban keverjük össze langyos vízzel almaecetet 4: 1 arányban. Áztassa a lábát a keverékbe 15 percig.

betöltés...