16 hihetetlen tény az emberi szervezetről, amin te is el fogsz csodálkozni.

Az emberi szervezet rengeteg olyan dologra képes, amit nem is gondolnánk. Egy hihetetlen csoda mi bennünk van. Épp ésszel néha nehéz felfogni azt amiket tudományos tények bizonyítanak. Egyes tudósok életüket szentelték arra, hogy egyes testrészeket vagy akár az egész szervezetünket megfejtsék. Működését. Mit, miért és hogyan csinál? Vagy mikre képes? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapunk így választ.

1.A gyomorsav képes lenne akár egy borotva pengét is szétmarni és feldolgozni. Persze ezt nem kell kipróbálni.

2.Szervezetünkben vannak olyan szervek amelyek nélkül is képesek lennénk életben maradni. Ilyen például a máj, az egyik vese, a belek 80\% -a, a lép, az egyik tüdő és az ágyék bármelyik szervének 75\% -a.

3.A testünket borító bőrfelület 3- 4 hetente megújul.Ennek következtében évente mintegy 0,7 kg bőrtől szabadulunk meg.

4. Egy emberi csont erősebb még az acélnál is. Ettől függetlenül a csont képes eltörni. Ám ez csak is az ütés gyorsaságától következhet be. Ugyan akkora ütés mint amiben mondjuk el tört a karunk, lassú megfontolt mozdulatokkal kivitelezve nem lesz végzetes.

5. A szemünk az idő múlásával képes megváltoztatni a színét. Ez az emberek 10-15 \% érinti. Ám ha a szemszín változás drasztikus átalakulással jár, nem árt orvoshoz fordulni. Vannak olyan betegségek amelyek ilyen előjellel járnak.

6. Az emberi tüdőt ha kiterítenénk egy tenisz pálya nagyságot kapnánk. Körülbelül 100 négyzetméter.

7.A fejünkön díszelgő hajkorona, bármily hihetetlenül is hangzik. Képes két elefántnyi súlyt megtartani.

8.Az emberek tovább képesek étel nélkül élni, mint alvás nélkül. A tudósok kutatásai alapján a szervezetünk étel nélkül képes 3 hétig is ellenni. Viszont az alvás nélküli állapotot ennél rosszabbul tűrjük.11 nap után szervezetünk fel adná a küzdelmet.

9. Nem is gondolnánk, de kezeink a kisujjunk hiánya után már csak fele annyira lenne jó.Tudományosan bizonyított tény hogy a kisujjunk sok mindent befolyásol.

10.Testünk legerősebb izma az állkapcsunkban van.

11.A vékony bél a hasban olyan hosszú kb. mint 4 ember magassága összeadva.

12.A vérereink hosszúsága szervezetünkben közel 96 600 km.

13.Az albinizmusban szenvedő embereknek vörös vagy lila színű a szemük. Mivel nekik nincs pigmentjük az íriszben.A fény visszaverődik a szemfenék részről, aminek következtében mi pirosnak vagy lilának látjuk.

14.Egy ember átlagosan 15,141 liternyi verejtéket képes termelni egy nap alatt.

15.Egy élet alatt annyi nyál termelődik egy embernek, hogy abból 2 úszómedencét képes lenne megtölteni.

16.Ha valaki képes az ujjait vagy a nyelvét hajlítani érdekes alakzatokban, az különlegesnek számít. Ritkaság és a genetikának tudható be.

betöltés...