5 hiba, amivel elősegítjük a szem alatti karikák megjelenését

A hölgyek biztosan felszisszennek, ha az alább 5 hétköznapi szépségápolási hibát elolvassák, amely,  nem tudatosan ugyan, de hozzájárul ahhoz, hogy szemünk környékén megjelenjenek azok a csúnya karikák.

1. Arcmosás forró vízzel

Ha egy kicsit is megvizsgáljuk a körülöttünk lévő dolgokat, akkor rájöhetünk arra, hogy a szélsőséges hatások nem tesznek jót az egészségünknek. Egyensúlyra kell törekedni mindenben. Ezek közül a szemkörnyéki vékony bőrréteg sem kivétel, így ezt a területet sem szabad rendkívül hideg, vagy forró hatássokkal sokkolni. A következő arcmosáskor azért felejtsük el a forró vízzel való mosakodást, mert ez csak karikák megjelenését és elmélyülését eredményezi.

2. Nem védjük magunkat a leégéstől

A szemek mentén húzódó bőrréteg rendkívül érzékeny, ezért ne csak a hátunkat, vállainkat kenjük be napkrémmel, hanem a szemek környékét is, amit gyakran elfelejtünk. Mivel itt vékony a bőr, ezért könnyen leéghet, lebarnulhat, ami még jobban kiemeli a karikákat, táskákat.

3. Helytelen arclemosót használunk

Ismét ki kell emelni a bőrréteg érzékenységét, vékonyságát, amely könnyedén az irritáció áldozatává válhat, ha nem megfelelő arclemosót használunk.

4. Káros kozmetikai kencék

Nem mindegy mivel ápoljuk az arcbőrt, a szem környékét, mert egyes kozmetikai krémek erős allergiás reakciót válthatnak ki, amely gyulladást, irritációt okoz ezen a kényes területen, így csodálkozva bámulunk bele majd a tükörbe, hogy mitől ennyire táskásak, karikásak a szemeink.

5. Gyakran dörzsöljük a szemünket

Mikor fáradtak, elcsigázottak, álmosak vagyunk, többször is megdörzsöljük a szemünket, ez azonban egy rossz szokás, ami hozzájárul a karikák elmélyüléséhez, a szemek kivörösödéséhez. Szokjunk le erről a rossz beidegződéstől, és jusson eszünkbe, hogy tekintetünk szépségének megőrzése a cél.

betöltés...