A teafaolaj mellékhatásai

Nehéz elképzelni, hogy egy olyan illóolaj, amit különböző egészségi problémák ellen használunk, mellékhatásokat is okozhat. Mégis igaz. Márpedig a lehetséges negatív hatásokkal muszáj tisztában lenni. Ebben segítünk most.

Allergiás reakció

Fontos tudni, hogy a teafaolajat szájon át használni soha nem szabad. Rengeteg eset fordult elő, mikor szájon át történő használat során allergiás reakció lépett fel. Sokaknál azonban nem csak a belsőleges, de a helyileg történő alkalmazás is allergiát vált ki.

Rossz lehelet

A saját magunk által elkészíthető szájvizekhez gyakran írják fő összetevőnek a teafaolajat. Ennek elsősorban antibakteriális hatása az oka, ám van még egy hatása, ami miatt teljesen alkalmatlan erre a célra: rossz leheletet okoz. A kellemetlen szájszag gyakran együtt jár az ízérzékelés romlásával és a nyelven fellépő égő érzéssel is. Ezért, ha úgy döntesz, házilag készíted el a szájvizet, teafaolajat soha ne tegyél bele!

Bőrirritáció

Az egyik leggyakrabban jelentkező mellékhatása a teafaolajnak. A bőr viszketni, kipirosodni, égni kezdhet tőle. Mielőtt használnád, végezz próbát egy kis bőrfelületen, hogy teszteld, nálad is fennáll-e az irritáció veszélye.

Álmosság

Veszélyes mellékhatás, és ha tapasztalod magadon, hogy a teafaolaj használata után mindig álmosság tör rád, inkább mellőzd!

Fejbőr allergia

Bár a teafaolaj egyik előnyének tartják, hogy sikeresen lehet vele kezelni a korpásodást, ezt bizonyítékok valójában nem támasztják alá. Azt azonban igen, hogy sokaknál allergiás reakciót vált ki az alkalmazása a fejbőrön.

betöltés...