10 ajándék, amire a 90-es évek karácsonyain minden gyerek vágyott

Biztos, hogy sikongatni fogsz az elkövetkezendő pár percben, míg a következő listát végignézed. Persze csak akkor, ha te is a 90-es években voltál gyerek. Ez a legendás évtized ugyanis olyan felejthetetlen játékokat hozott be az életünkbe, melyek új dimenziót nyitottak meg a előttünk.

Bár az is lehet, hogy csak utólag misztifikáljuk túl ezeket a tárgyakat, de 20 évvel ezelőtt ezek jelentették a nagybetűs KARÁCSONYI AJÁNDÉKOT.

1. Nintendo

Nem tudom, ki hogy volt vele, személy szerint még a régi fadobozos, pöttyérzékelős tv-re csatlakoztattam és szigorúan Super Mario-t játszottam vele.

2. Walkman

Az első kazettáinkat hallgattuk rajta tulajdonképpen amíg szét nem rongyolódtak, elemkíméléshez pedig a Stabilo tollakat hívtuk segítségül.

3. Mountain bike

Minden tisztességes fiú álma két keréken gurult be a karácsonyfa alá.

4. Sütibaba

Isteni, édes illata volt mindegyiknek. Nyamm.

5. Tamagotchi

Etettük, fürdettük, játszottunk vele hosszú hónapokon, voltak, akik éveken keresztül is. A tiédet hogy hívták?

6. LEGO 

Minden kis építőkockája maga a sztár volt. Nem voltak túlspecializálva a megvásárolható szettek, ezért ezerféle dolgot lehetett belőle összerakni.

7. Spice Girls CD

Minden lány és sok fiú álma volt a Spice Girls első CD-jének megszerzése. Még ha nem is rendelkeztünk olyan eszközzel, ami ezt képes lett volna lejátszani.

8. Troll baba

Csúnya volt és színes hajú. Ezért mindenki imádta!

9. GI Joe figurák

Amerika menthetetlenül begyűrűzött a 90-es években Magyarországra is. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy minden srácnak ezekre a figurákra fájt a foga.

10. Barbie baba

A lányok leghőbb vágya, a csodálatosan tökéletes baba, mely teljesen elferdítette a nők kinézete felé támasztott elvárásokat. De attól, még imádtuk.

betöltés...