10+1 a legbizarrabb esküvői hagyományok közül

Az esküvő egy pár életében az egyik legnagyobb fordulópont, a vendégeknek pedig egy oltári buli. Vannak közismert “normális” hagyományok, azonban vannak szokások, amiket csak kevesen ismernek sőt egészen bizarrak. Lássuk a legfurábbakat.

1. Pusziáradat

Ha Svédországban házasodtok, akkor amennyiben a pár egyik tagja a fogadás ideje alatt kimegy a mosdóban, az ott maradt felet a vendégek ez idő alatt végig puszilgathatják.

2. Tányértörés

A németeknél így védik magukat a szellemektől.

3. Sírás, csoportosan

Kínában a tujia tradíció szerinti esküvő előtti egy hónapban a menyasszonynak minden nap sírnia kell, amihez csatlakozik 10 nap után az anyuka, a következő 10 nap után pedig a nagymama is. Az esküvő napján pedig mindenki sír.

4. Gonosz tündérek

Egy ír hagyomány szerint a menyasszonynak a tánc alatt mindvégig a földön kell lennie a lábának különben a gonosz tündérek elviszik magukkal.

5. Séta a plankingelőkön?

A francia Polinéziában a menyasszony családtagjainak arccal a föld felé le kell feküdniük, hogy aztán a friss házasok átgyalogoljanak rajtuk.

6. Anya is jön a nászéjszakára?

Néhány afrikai faluban az anyuka is megy a nászútra. Csak a biztonsága kedvéért hogy minden menjen, ahogy kell…

7. Székrekedés

Borneo szigetén a tidong közösségben a friss házasok 3 napig nem mehetnek könnyíteni magukon

8. Hallal verés

Koreában az esküvőt követően a vőlegény lábát egy hallal verik el, hogy így készítsék fel a nászéjszakára. Ettől minden jobb lesz…

9. Lenyilazni a menyasszonyt

Kínában a yugur kisebbség vőlegényeinek az esküvő előtt háromszor kell lelőniük a menyasszonyt nyíllal. Persze nem élesben…

10. Ha ezt kibírja akkor a házasságot is!

Skóciában hagyomány, hogy a menyasszonyra mindenféle undorító trutyit kell önteni ameddig ő kivan kötözve egy fához. Ha ezt kibírja akkor a házasság is menni fog…

+1. Szabad a köpés

BILD zu OTS - die angeblich
BILD zu OTS – die angeblich “friedlichen Demonstranten” attackieren am 1. Wiener Akademikerball in der Wiener Innenstadt eine Besucherin.
Abdruck frei!
betöltés...