Minden problémától megszabadulhatsz, ha ezeket a pontokat megérinted a testeden

Sokak számára hangzik ismerősen az EFT (Emotional Freedom Technique), hiszen, aki egyszer kipróbálja, soha többé nem tud “leszokni” róla. Ezt a technikát számos országban alkalmazzák a lélek tehermentesítésére, a problémáktól való megszabadulás érdekében. Ha az alábbi energetikai pontokat a megfelelő sorrendben kopogtatjuk, megszabadulhatunk a stressztől, a fájdalomtól, sőt még a fogyás is beindulhat.

A testben és lélekben fellépő betegségek mind az energiaáramlásban keletkező blokkok miatt jönnek létre. Éppen ezért annyi a dolgunk, hogy utat nyissuk az energiának, hagyjuk szabadon áramolni. A bőr felszínének kopogtatásával, az egész testben felszabadítjuk az energiaáramlást, és így olyan betegségeket is, mint például a pánik, szorongás, vagy fejfájás is percek alatt enyhíthetünk.

Első lépésként fontos, hogy ráhangolódjunk a problémára, és ezt magunkban vagy félhangosan mondva ismételgessük egymás után háromszor. Jelöljük meg a problémát, és illesszük be az alább megadott mondatba:

“Bár……vagyok, szeretem, és teljes mértékben elfogadom magam”. Miközben ezt ismételjük kopogtassuk a bal kezünk külső oldalát, az ún. Karate pontot, a jobb kezünk mutató és középső ujjával. Ha valaki bal kezes, akkor pont fordítva csinálja. Ezután ismételgessük magunkban újra a félelmünk tárgyát megfogalmazó mondatot.

  1. Kopogtassuk a szemöldökünk belső felét, az orr felett.

  2. A szemöldök külső felét. Ilyenkor mind a két szemöldökünknél kopogtathatunk egyszerre. Közben végig ismételjük magunkban a problémát.

  3. A szem alatti csonton kopogtassunk

  4. Az orr alatt és a felső ajak közötti részen

  5. Az állon kopogtassuk

  6. A kulcscsont alatti pontot is kopogtassuk

  7. A hónalj alatti részen levő pontot. Ez ott található, ahol a nőknek a melltartó pántjuk van.

  8. Közvetlenül a mell alatti részen is kopogtassunk.

  9. Az utolsó pont a fej tető kopogtatása.

  10. Vegyünk egy mély lélegzette, és fújjuk ki a levegőt.

Mindenik pontot, kb. tíz másodpercig kopogtassunk, és közben végig a felmerülő problémát ismételgessük. Tapasztalatok szerint, ha egyszer végig kopogtatjuk  a megadott pontokat, bekövetkezik, a változás, azonban, ha nem így történik, többször is újrakezdhetjük a nap folyamán. Bármilyen problémánk, félelmünk van, fogalmazzuk meg, és kopogtassunk. Ha valaki nem hisz benne, akkor is működni fog a dolog, ugyanis az egész az energia helyreállításán alapul.

betöltés...