A világ 3 legbizarrabb városa

NEFT Daşları

A város Azerbajdzsán fővárosától, Bakutól 100 km-re, a Kaszpi-tengeren helyezkedik el, 55 km-re a legközelebbi partszakasztól. Ez egy teljes város a tengeren, a világ legelső olajkútja, rengeteg fúrótoronnyal. A települést kezdetben egyetlen víz fölé épített út kötötte össze a szárazfölddel, majd szépen lassan kiépült a tenger feletti rendszer. NEFT Daşları legfontosabb megkülönböztető jegye az, hogy valódi város, lakossága körülbelül 5000 fő és több mint 300 km az  utcákat képző  út.

.

.

.

Manshiyat Naser

Manshiyat Naser, más néven Szemétváros egy nyomornegyed a Mokattam hegy tövében, Kairó peremén Egyiptomban. A lakosság Kairó szemetét hasznosítja újra, gyakorlatilag a város szemétből él. Bár utcák, üzletek és lakások vannak, infrastruktúrája nincs. Épp úgy, ahogy folyóvíz, csatorna és villanyáram sem. Eredetileg kopt keresztények lakták, csak az elmúlt évtizedekben nyert teret a muzulmán lakosság. A családok szeméttípusokra szakosodnak, kiválogatják és rendszerbe szedik azokat.

Miyake-jima

Miyake-jima az Izu szigetcsoport egyik része Japánban, délkeletre Honshu városától. Tokió fennhatósága alá tartozik, területe 55,50 km². Érdekessége, hogy működő vulkán van a szigeten, ám a lakosok mégis visszaköltöznek, még ha veszélyben is vannak. Legutóbb 2006. január 1-jén költöztek vissza az ottlakók, akik kötelesek gázálarcot tartani otthon. Nem kell mindig viselniük, de a levegő kéntartalma miatt ajánlott.

betöltés...