Ezzel a módszerrel örökre megoldhatod a hagymautánpótlást!

Milyen nagyszerű is lenne, ha minden alkalommal, amikor hagymára van szükséged a főzéshez, sütéshez, egyszerűen leszakítasz egyet a konyhában, és egy új nő a helyére.

Hagymát persze lehet vásárolni bármelyik szupermarketben, de sosincs elegendő információnk arról, hogy milyen körülmények között voltak termesztve.

Megoldás lehet, ha otthon fogunk hagymatermesztésbe, ám nem mindenki lakik kertes házban, hogy veteményezni tudjon, ám most egy olyan módszert mutatunk be, amelyik a konyhában működik, márpedig a legtöbb embernek van konyhája.

Amire szükség van:

– egy 5 literes pillepalack
– olló
– hagymagumó
– termőföld
– víz

Az ollóval vágjuk le a palack nyakát, majd a palack oldalára vágjunk lyukakat. A méretnél vigyázzunk arra, hogy a lyukon férjen be a hagyma. Ezután a lyukakon helyezzük a palackba a hagymagumókat, majd töltsük fel földdel. A végén a levágott nyakat visszaragaszthatjuk, de el is tekinthetünk tőle.

A földet öntözzük meg jól, majd a palackot tegyük a párkányra, lehetőleg az ablak elé, hogy fényt kapjon. Rövid időn belül a hagymák ki fognak bújni a lyukakon, nekünk pedig nincsen egyéb dolgunk, mint leszakítani és felhasználni őket!

betöltés...