Több mint 10 éven át várta a villamost ez a cica

Várta, de sosem szállt fel rá. A megállóban szeretet üldögélni, napozni és természetesen fogadta az utasok “hódolatát”. A fekete fehér kandúr Rotterdam egyik legendás utcai alakja lett!

A hollandiai Rotterdam-Kralingen egyik villamosmegállójában töltötte napjai nagy részét egy fekete-fehér macska, Ake. Az egyik villamosvezető elmondása szerint a cica már vagy 10 éve ücsörögött nap mint nap a megállóban, ám az állat csak 2014-ben lett híres, miután néhány egyetemista felfedezte, és saját Facebook-oldalt hozott létre számára. Ide újabb és újabb fotókat töltenek fel a cicáról. A kandúr egyébként mindig kimondottan barátságos volt, és igen készségesen engedte fotózni magát.

Hogy Ake miért vonzódott ennyire a megállóhoz, azt ugyan nem tudni, ám a hírnévvel jól járt, mivel sokan vittek neki ennivalót, sőt a villamosváró egyik ülőkéjén egy feliratot is elhelyeztek, miszerint: ezt az ülőkét csak a fekete-fehér macska használhatja.

Sajnos Ake hosszú és szép élete októberben véget ért. Idős volt már, és ugyan gazdái mindent megtettek érte, hosszabb betegeskedés után már odaföntről szemléli kedvenc villamosmegállóját. A város, a lakók és a közlekedési társaság azonban nem felejtkezik el róla, mint a rotterdami utcák egyik legendája emléktáblát kapott, természetesen kedvenc villamosmegállójában!

betöltés...