14 Őrült, de igaz tény Észak-Koreáról

Zárkózottságuknak köszönhetően nagyon kevés információnk van erről az elmaradott és nagy szegénységben élő országról, ahol a vezetők talán még soha életükben sem hoztak egy épeszű döntést sem. Ezt alátámasztva, íme 14 őrült tény Észak-Koreáról, melyek bármennyire is abszurdak, bizony igazak…
1

Náluk nem 2016 van, hanem 106.

Időszámításuk kezdetének Kim Ir Szen nevű vezetőjük 1912. április 15-i születését tekintik, így náluk még csak 106 év telt el ,,hivatalosan”.
2

50 évente tartanak ,,választást”

Igen, 50 évre választanak maguknak kormányt a polgárok, utána ismét választást tartanak. Persze ez kissé plátói, miután a ,,szavazó lapon” mindösszesen egy kormányzatra lehet szavazni.
3

Alig van néhány közlekedési lámpájuk

A legtöbb kereszteződést direkt erre a célra betanított emberek irányítják, nagyon kevés helyen használnak közlekedési lámpákat a forgalomirányításhoz
4

Kim Dzsongil elrabolt egy filmrendezőt, hogy az filmet készítsen Észak-Koreáról

Shin Sang-ok elismert filmrendezőt és feleségét erőszakkal elrabolták, hogy az előre megírt forgatókönyv szerint, filmet készítsenek az országról. Szerencsére később sikeresen megszöktek.
5

A 90-es években nem lehetett tanár, aki nem tudott harmonikázni!

Úgy tartották, hogy ennek a zenei hangszernek az ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a gyerekek oktatásában.
6

Legális náluk a marihuána

Sőt! Még direkt füvezésre ösztönző reklámok és kampányok is vannak az országban. Mielőtt azonban fejvesztve útnak indulnál Észak-Koreába, érdemes elolvasni a következő pontot…
7

Észak-Koreában 6 napos munkahét van, ami mellett kötelező hetente egy napot önkéntes alapon dolgozni

Cseles!
8

Az ország 99\%-a képes olvasni

Bár egyes pletykák szerint azt már ,,olvasni tudónak” titulálják, aki képes elolvasni a nagy vezető nevét.
9

Észak-Koreában össz-vissz 3 TV csatorna van

Ezek közül kettőn csak hétvégente van adás, még az utolsón csak esténként.
10

Észak-Korea technikailag nem kommunista ország

Kim Ir Szen vezető szerint országuk a ,,Juche” ideolóiga szerint működik, ami elutasítja azt, hogy valaki önállóan, saját agya használatával és saját erejéből hozzon döntéseket. Ha ezt képesek vagyunk elfogadni, akkor technikailag valóban nem kommunisták.
11

A lakosság fele rendkívüli szegénységben él

Egyes jelentések szerint nagyjából 12 millió ember nem jut hozzá az alapvető szükségleteikhez. A legtöbb kormánynak dolgozó munkás 2-3 dolláros fizetést kap havonta, akik sikeresebbek, a havi 10 dollárt is képesek megkeresni.
12

Nincs adat a külföldi állampolgárokról az országban, de legalább egy Amerikai él Észak-Koreában

A Koreai háború után Joseph Dresnok egy bányaalagúton keresztül jutott át Észak-Koreába, mikor azonban az amerikai katonák utána mentek, úgy döntött, hogy nem tér vissza amerikába mert ahogy ő mondta: ,,otthon érzi magát Észak-Koreában”.
13

Egyes tanulmányok szerint Észak-Koreának van a legnagyobb hadserege a világon

Körülbelül 1.2 millió katonájuk van, míg Dél-Koreában 680 ezer, a brit hadseregben pedig 156 ezer katona van aktív szolgálatban.
14

Kim Ir Szen lesz az ,,örök vezér”

Habár már fia vette át az ország vezetését, a nép soha nem fogja őt elfogadni valódi ,,elnöknek”.
betöltés...