Ez a 83 éves férfi egy kötelet talált a tetőtérben – mikor meghúzta, egy 70 éves titokra derült fény

Mikor régi tárgyat találunk valahol, néha egy egész történet húzódik meg a háttérben ami évtizedek óta nem került a nyilvánosság elé. Egy furcsa egybeesés következtében kerültek elő ezek a régi dolgok, melyeknek érzelmi és anyagi értéke is jelentős. A hozzájuk tartozó történet azonban a legértékesebb, mint ahogy az alábbi történet is bemutatja.

Mikor vége lett a II. világháborúnak, az akkor 13 éves német Rudi Schlattnert és családját arra kényszerítették, hogy elhagyják házukat, mely a volt Csehszlovákia területén állt. Ekkor történt a Cseh Köztársaság területén élő etnikai németek tömeges elűzése. Ezt a villát a 20-as évek végén Rudi édesapja építette, a háború után a házat azonban iskolának használták.

Rudi emlékezett rá, hogy édesapja néhány a család tulajdonában lévő dolgot elrejtett a házban, mielőtt azt elhagyták, hogy Németországba költözzenek. Ezért 83 éves korában úgy döntött, hogy visszamegy régi otthonába és felkutassa édesapja tulajdonát.

Némi keresés után Rudi megtalálta egy kötél végét, mely a tetőtérben a ferde falba volt beillesztve. Mikor ezt a kötelet meghúzta, hihetetlen dolog történt. A fa borítás mögött 70 csomag bújt meg, melyet még Rudi apja dugott erre a helyre. S bár időközben a tetőt felújították, ez a hely olyan jól el volt rejtve, hogy senki sem fedezte fel.

Néhány dolgot barna papírba csomagoltak, de volt ott becsomagolatlan sífelszerelés, ruhadarabok, újságok, fotók. Találtak esernyőt, tollakat, könyveket, felbontatlan cigaretta csomagokat, varródobozt. Minden nagyon jó állapotban volt.

A csehországi Ustiban lévő egyik múzeumban fogják kiállítani a talált tárgyakat és a csomagok tartalmát. Ezt írja elő a törvény, mely szerint minden német tulajdonban a háború után az államé lesz. Rudi tulajdona történelmi jelentőséggel bír.

Bár még nem tudják pontosan melyik múzeum fogja kiállítani ezeket a tárgyakat, Rudi elfogadta, hogy a gyerekkorából származó dolgok nem kerülnek vissza hozzá. Nagyon sokat betegeskedik mostanában, mégis megígérte, hogy segít majd a múzeumnak a tárgyak pontos beazonosításában.

Mintha megállna az idő, mikor ilyen tárgyak napvilágra kerülnek. Teljességgel hihetetlen, hogy a Rudi édesapja által készített búvóhelyet senki sem találta meg 70 év alatt. Sőt, az is meglepő, hogy a csomagok ilyen jó állapotban vannak.

Bár Rudi nem kaphatja vissza gyerekkori dolgait, a múzeumi kiállításon keresztül sok ember megismerheti történetét. Legalább is, reméljük.

betöltés...