4 alapvető lépés, ha meg akarsz szabadulni a sörhastól

Az egyik legfukarabb testrészünk, ami nagyon nem szeret búcsút mondani a megtakarításainak. Szerencsére vannak olyan gyakorlatok, melyekkel gyorsan formába lendülhetünk. Most megtudhatod, melyek azok az alapvető lépések, amiket muszáj megtenned, ha a hasadból szeretnél fogyni.

1. Gondold át az étrendedet

Próbáld meg a minimálisra csökkenteni a cukrok és a szénhidrátok fogyasztását. Az üdítőt helyettesítsd teával, az édes péksüteményeket diófélékkel és gyümölcsökkel, a cukrot mézzel. Egyél több zöldséget és rostot.

2. Add le a túlsúlyodat

Fuss naponta 30 percet, és hamarosan látni fogod a változást az alakodon. Ha ennyit nem vagy képes még futni, kezdetben tempósan sétálhatsz is helyette. De a futás 2,5-szer több kalóriát éget el, mint a séta.

Ússz 30 percet hetente 3-szor, válaszd a neked megfelelő úszásnemet és ritmust. A fő az, hogy mozogj, mert a vízben való mozgás aktívan segíti a fogyást. Egy óra intenzív úszással 500 kalóriát is elégethetsz.

A kerékpározás az egyik legalapvetőbb gyakorlat, amivel fogyhatsz. Hetente 2-3 alkalommal pattanj két kerékre a neked kényelmes ritmusban.

3. Erősítsd a hasad

A kardió gyakorlatok segítenek a fogyásban, de nem lesz tőlük teljesen lapos hasad. Olyan gyakorlatokat kell végezned, melyektől fogyhatsz és az izmaidat is erősítik.

A has vákuum egy kitűnő gyakorlat. Fújd ki az összes levegőt, húzd be a hasad amennyire csak bírod, és tartsd vissza a lélegzeted 15-20 másodpercig. 10-szer ismételd, naponta 3-4-szer végezd. Néhány hét múlva szemmel láthatóan kisebb lesz a hasad.

A plank egyszerű, de nagyon hatékony gyakorlat. Naponta 2-3-szor végezd 30 másodpercig, majd fokozatosan növeld az időt. Amellett, hogy kalóriát éget, erősíti a hasat, javítja a testtartást és enyhíti a hát meghúzódását.

4. Lazítsd el az izmaidat

A felülésektől erősödik a hasad és a törzsed, a többi izomcsoport pedig felszabadul a nyomás alól. Próbálj ki különböző felüléseket, hogy szebb legyen a hasad.

Végezz lábemelést! Feküdj a hátadra, karjaidat tedd a törzsed mellé, ezekkel fogod megtámasztani magad. Lassan emeld fel a lábaidat 10-15-ször. Már 30 napon belül látni fogod a változást.

BÓNUSZ

Edzés után hideg vízzel zuhanyozz le. Az alacsony hőmérséklet csökkenti a tejsav mennyiségét, így elkerülheted az izomlázat, de több kalóriát is elégethetsz, hiszen a testnek fel kell melegítenie magát a hideg hatására.

betöltés...