Nem is gondolnád, miért van minden iPhone hátulján egy fekete lyuk

Azt hisszük, kívül-belül ismerjük az iPhone-unkat, pedig vannak dolgok, amiket még mi sem tudunk róla.

Mi az a kis lyuk ott hátul?

Ha jobban szemügyre vesszük egy iPhone hátulját, rögtön megláthatjuk, hogy ott bizony van egy kis fekete lyuk (4-eseknél még nincs, de az 5-ösöknél és az utána következő modelleknél már van). Bal felső sarokban, közvetlenül a kamera és a vaku között kell keresni. Megvan? Persze, hogy megvan. És azt is tudod, mire való? Persze, hogy nem tudod, ezért mondjuk el mi.

Ez a funkciója a kis lyuknak

Őszinték leszünk, nekünk idáig fogalmunk sem volt a kis lyuk létezéséről. Rendben, valószínűleg láttuk már, hogy ott van, de nem fogtuk fel, nem gondolkodtunk rajta, mi is lehet az. Most azonban, hogy végre kiderült a funkciója, már teljesen más szemmel nézünk rá.

A kis pont tulajdonképpen egy mikrofon, na, nem a szokásos értelemben vett mikrofon, de azért az – legalábbis a Wittyfeed szerint. Arra teremtették, hogy segítse a “tisztább” hangrögzítést és az “érthetőbb” telefonálást. Miközben videót vagy hangot veszel fel, számtalan fölösleges zaj zavarhatja meg az anyagot, ronthatja a minőségét. Gondolj csak bele, hogy éppen élőben szeretnél bejelentkezni valahonnan mondjuk Facebookon, de akkora a kakofónia, hogy semmit sem lehet érteni.

Itt jön a képbe a csak látszólag szükségtelen és nagyon elárvult fekete lyuk, ami kiszűri ezeket a zajokat. Mint említettük, telefonálás közben is hasznát veheted, az akkor hallható háttérzajok nagy részét ugyanúgy semlegesíti. Tisztábban fogod hallani a másikat beszélgetés közben még akkor is, ha te vagy ő valamilyen zsúfolt helyen vagytok. És ami a legjobb: a mikrofon közreműködésének köszönhetően kevesebb az esélye annak, hogy Siri félreérti az utasításaidat.

Az iPhone mikrofonjai

Az iPhone-nak egyébként 3 mikrofonja van, az elülső, az alsó és a hátsó. Nagyjából ugye az első kettőbe beszélünk, így ezek abban segítenek, hogy jobban halljuk önmagunkat, a saját hangunkat, a hátsó funkcióját pedig már ismeritek.

betöltés...