Íme, ez történik a használt szállodai szappanokkal – őszintén meglepő

Ha szállodába megyünk, vannak olyan dolgok, amiket elvárunk: legyen tiszta az ágynemű, legyenek tisztálkodási szerek, illatos szappan, fogkefe, tusfürdő, fogkrém.

Az ágyon és a törölközőn kívül még a szappant használják a leggyakrabban a vendégek.

Mindig azt hittük, hogy az általunk használt szappant szépen kidobják, amikor jön a takarítónő. De ez nem így van. A használt szappanokat életek mentésére használják fel.

A Clean The World nevű cég olyan fürdőszobai kis kosarakat használ fel, amiket a szállodában már kidobnának és ezeket a szegényebb országokba szállítja.

Shawn Seipler, a Clean The World vezérigazgatója találta ezt ki, miután rájött, milyen pocsékolás az, ha a használt fürdőszobai dolgokat kidobják.

Most az ő megoldását sok nagy szálloda alkalmazza a világon.

De hogy is működik ez az egész?

A szállodában a takarítónők egy kis zárható zacskóba gyűjtik össze a használt szappanokat. Ezt a zacskót beküldik egy központba, ahol a szappandarabokat sterilizálják és újracsomagolják. Ezek után elküldik őket olyan országokba, ahol nincs pénz szappanra.

Számunkra a szappan használata teljesen normális dolog, de sok olyan ország van ahol ez szinte kiváltságnak számít. Gyakran életet menthet ha valaki szappant használ.

-Kutatás igazolja azt, hogy a szappanhasználat a halálozási arányt drasztikusan, akár 30-65 \%-al csökkentheti. -mondta Shawn Seipler.

Ha még többet szeretne tudni erről a folyamatról, akkor nézd meg ezt a filmet ahol Shawn még több részletet mesél!

betöltés...