Íme egy nagyszerű trükk, amivel könnyedén fel tudod vágni a dinnyét. ZSENIÁLIS!

Hogy szoktad enni a dinnyét, kanállal, késsel, vagy harapod?

A dinnyét leginkább azért nemszeretem, mert evés közben fülig maszatos leszek, és közben könyékig folyik végig rajtam az édes nedű. Arról, hogy hogyan kell helyesen fogyasztani a dinnyét, már számos elmélet született.

Nálam eddig gyakorlatban csak az vált be, ha kint a kertben, vagy a patak mellett ettem. Ott aztán oda csorog, ahová akar, és gyorsan kezet lehet mosni utána. Igen ám, de úgy tűnik, hogy feltaláltak egy ennél jobb módszert is.

Ha így vágjuk fel a dinnyét, sokkal higiénikusabban el tudjuk fogyasztani. Nagyon praktikus ötlet, és jól is mutat. Szükségünk lesz egy akkora üvegtálra, mint a dinnye, és egy éles késre. Mossuk meg alaposan a dinnyét, vágjuk ketté, az egyik felét fektessük le egy vágódeszkára. Ezután fogjuk a kést, és hámozzuk meg, majd kezdjük el bevagdalni, mintha hasábburgonyát készítenénk.

Miután felvágtuk, ne hagyjuk, hogy szétessen, borítsuk rá az üvegtálat, és a vágódeszkával együtt fordítsuk fel. Vegyük le róla a deszkát, és már ehetjük is az ízletes dinnyehasábokat. Így sokkal egyszerűbb megfogni, nem csorog a leve mindenhová, és tálalni is könnyebb. Ez a legjobb módszer amit eddig láttam, érdemes kipróbálni.

betöltés...