Ez a kutya hűségesen gondját viselte a kislánynak. De amit neki köszönhet, az hihetetlen.

Néha a segítséget nem a gyógyszerek jelentik, henem valaki, aki egy pillanat alatt eldönt mindent.

A 11 éves Bella Burton növekedése nagyjából két éves korában gyakorlatilag megállt. A szülei kétségbeestek, s orvostól-orvosig vitték a kislányt. Végül kiderült, egy nagyon ritka betegségben, a Morquio szindrómában szenved. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a szervezete nem termeli azt az enzimet, ami a növekedéséhez elengedhetetlenül szükséges lenne. A betegség sajnos szövődményekkel is jár. Szívproblémáihoz paraplegia is társul, amely miatt nagyon gyenge a gerince.

Bella tolószékben ült, s nagyon ritkán mankóval tudott megtenni pár lépést. Szeretett volna aktívabb életet élni, de egyszerűen képtelen volt rászánni magát a fájdalom miatt.

Ekkor találkoztak a szülők azzal a projekttel, amely orvosi asszisztenseket közvetít ki családokhoz. Ezek a segítők nem emberek, hanem kutyák. A képzési központban első pillantásra “szerelem szövődött” George, az óriáskutya és Bella között.

Hazavitték, s Bella hamarosan eldobta mankóit, s kizárólag George-ra támaszkodva kezdte el élni életét. A kutya által olyan sokereket ért el, amire még orvosai sem számítottak. Sokkal gyorsabban mozog, s az életkedve is elképesztően megnőtt.

A család ezért szervezett egy “George legboldogabb napja” túrát Bella legjobb barátjának, ahol minden földi jóval kényeztették a segítőkész jószágot. Luxusszállodában laktak, hamburgert ettek, cukrászdában jártak, és még szánkózni is elvitték a barátokat.

Soha nem fogják elfelejteni ezt a napot, ahogy azt sem, mit köszönhetnek George-nak.

A Morquio szindrómán belül is megkülönböztethető egy jobb és egy rosszabb prognózisú kórforma. Ezekre a betegekre az alacsony növés valamint a csontdeformitások jellemzőek elsősorban. Az idegrendszeri tünetek többnyire hiányoznak, az értelmi fogyatékosság pedig enyhe. A látás és hallászavar, valamint a szív érintettsége itt is megfigyelhető. (Webbeteg)

betöltés...