Van egy pont a Földön, ami még a Bermuda-háromszögnél is misztikusabb

El sem hiszed, mik fekszenek itt az óceán mélyén.

Nemo-pont

Halottál már a Nemo-pontról? Így nevezik azt a helyet a Földön, ami a legtávolabb, pontosan 2688 km-re fekszik bármelyik szárazföldtől. Azt mondják, hogy ez konkrétan a semmi közepe, hiszen csakis víz veszi körül és a legközelebbi ember a Nemzetközi Űrállomáson van hozzád, 416 km-es magasságban.

Az óceán itt 4 kilométer mély és sosem találnád ki, hogy többek között például a NASA mire használja ezt a térséget.

Űreszköz temető

A fölöslegessé vagy veszélyessé vált űreszközöket mindig a Nemo-pontra irányítják, hiszen itt van a legkisebb esélye bármiféle balesetnek. 1971-től napjainkig több mint 263 kisebb-nagyobb űreszköz szállt le vagy csapódott be ezen a területen és merült le a mélybe, többek között a SpaceX űreszköze is. Az áramlatok mozgása miatt egyébként nagyon kevés halfaj él erre, így az élővilág sem látja kárát a tevékenységnek.

Nem mindig sikerül a manőver

Azokat az űreszközöket, amiket ide irányítanak, a legutolsó pillanatig kontroll alatt kell tartani. Sajnos ez nem mindig sikerül, így történhetett meg például 1979-ben, hogy a NASA Skylab elnevezésű 77 tonnás űrállomása Ausztrális partjainál, Perth közelében ért földet a kijelölt leszállási pont helyett.

betöltés...