Panda szemek, tejfölös száj? Újabb 4 smink baki, amit elkövetünk

Ezúttal mind a négy smink bakit egyszerre láthatjátok rajtam… elnézést kérek érte. Ugye nektek sem kell sokáig pörgetnetek instán, hogy szembejöjjön egy hasonló arc? Vegyük át lépésről-lépésre, hogy mi okozza a problémákat és hogyan is lehetne jobban csinálni. Továbbra sem rosszindulat vezérel, szeretnék tippeket adni a harmonikusabb, előnyösebb végeredmény érdekében. Úgy gondolom, hogy aki ilyen sminket készít, abban megvan az igény, hogy kihozza magából a maximumot és energiát is hajlandó fektetni a sminkelésbe. Csakhogy az igazán jó “ételhez” kell egy jó “recept”, ugye?

1/8 Panda szemek

Nagyon gyakran találkozhatunk ezzel a megoldással, ami tulajdonképpen egy fekete körsatír, satír nélkül. Általában fekete szemceruzával készítik el, amit ugyanúgy el lehetne satírozni, mint a szemhéjpúdert (akár egy fültisztító segítségével is), de a satírozás mindig időigényes, aprólékos munka, tehát a legtöbb nő reggeli rutinjába nem fér bele.

Sajnos a ceruza önmagában nem túl tartós megoldás, ha nincs alatta bázis és nincs lefixálva szemhéjpúderrel, nagyon hamar elkezd szétmászni és beülni a mélyedésekbe.

A következő képen ezt láthatjátok is. Továbbá probléma ezzel a sminkkel az is, hogy a fekete szín fényes fehérrel van kombinálva. Ez nagyon erős kontrasztot ad (színpadi sminknél indokolt) és el is tudja torzítani a szemformát. Nekem például picit mélyen ül a szemem, tehát rosszabbat nem is tehetnék magammal.

A matt fekete még jobban elmélyíti a mozgó szemhéjam, a fényes fehér pedig kiemeli felette a szemöldök csontot. Régen nagy divat volt a fényes világos szín a szemöldök alatt, mára inkább a korrektor vette át a helyét.

2/8 Rosszul választott szemöldök szín

A szemöldök színét mindig érdemes a hajszínhez igazítani és ez nem mindig egyszerű feladat. Először is a szálaknál világosabb árnyalatban kell gondolkodni, tehát ha fekete a hajad és a szemöldök szálaid is, akkor elég egy sötétbarna árnyalat.

Nagyon fontos, hogy mindig próbáljátok ki a terméket mielőtt megveszitek, nagyon sok ceruza például egészen bevörösödik a bőrön, ahogy a képen is láthatjátok. Egy hamvas barna hajú lányon például nagyon feltűnő egy ilyen indokolatlanul vörös szemöldök. Szőkéknél ugyancsak vigyázni kell, inkább a szürkés barnákkal érdemes próbálkozni.

Ezzel kapcsolatban később lesznek még tippjeim. Gyakran a vöröses (vagy akár zöldes) árnyalatot a tetoválás kopása okozza. Ilyenkor is van megoldás, a krémes szemöldök gélek szépen el tudják fedni a tetoválást. A szemhéjamra is érdemes egy pillantást vetni… nagyjából 4-5 perce volt rajtam a smink, amikor a fotót készítettem…

3/8 Fehér korrektor és púder a szem alatt

Hihetetlen gyakori a vöröses barnára szolizott bőr és fehér korrektor párosítás. Elmondom mi a baj a túl világos korrektorral: nem tünteti el a karikát, inkább beszürkíti.

Ez akkor látszik legjobban, amikor már pár órája fenn van a smink és a hajszálerek/kékes-lilás árnyalatok elkezdenek átütni a világos színen. Nagyon sokan a fehér korrektort szintén fehér, fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó púderrel fixálják.

Ezek a púderek tényleg szem alá vannak kitalálva és optikailag tényleg tudják világosítani a szemkörnyéket, viszont a vakuval nincsenek jóban. Mivel visszaverik a fényt, a képeken úgy tud kinézni velük az ember, mintha hintőporba fejelt volna.

Én nem vakuval fotóztam, de ha rákerestek nagyon sok vörös szőnyeges bakit fogtok találni. Az előző sminkbakis cikkben már leírtam a véleményem az extrém kontúrozásról, továbbra is teljesen természetellenesnek látom. Nézzétek meg a képen, hogy az eredeti bőrszínnel mennyire nincsen összhangban a szem alatti rész és a szemöldök alatti szatén fehér szín sem.

4/8 Tejfeles száj

Az előző gondolathoz csatlakozva, a túl világos rúzs sem passzol a szolis/napbarnított bőrhöz, olyan mintha tejföllel kentem volna be. Igen, a világos színek optikailag dúsítják az ajkakat és igen, a hangsúlyos szemhez érdemes natúr ajkakat festeni.

Bőrtónusnak megfelelően! Higgyétek el, csupa jó minőségű terméket használtam és mégis milyen egyenetlen lett a végeredmény. Először alapozóval átmentem az egészen, majd egy korrektor ceruzával besatíroztam, átmentem rajta egy világos matt rúzzsal és végül következett az áttetsző szájfény.

10 perc telt el nagyjából és a szám színe máris átüt, a rúzs megült az apró hámlások tetején, szóval katasztrófa. A képen azt is észrevettem, hogy olyan mintha bajszom lenne…

5/8 Inkább így csináld!

Az én olvasatomban valahogy így néz ki ugyanez a smink.

Nem fogok hazudni, dupla annyi idő elkészíteni, mint az előzőt és a szemsminkhez kell plusz egy ecset, de talán érdemes kipróbálni.

Lássuk mit csináltam másképp.

6/8 Fekete szemsatír

Ezúttal bőrszínű bázissal kezdtem az egész szemhéjon és az alsó pillasoron. A satírozást mindig egy világosabb tónussal kezdem, ezúttal egy matt szürkét választottam, ehhez jobban passzol majd a korábban is használt hideg, fehér szemhéjpúder.

A satírozó ecsettel felviszem a mélyítő ívembe, mindig a külső saroknál kezdek, és apró mozdulatokkal haladok a belső szemzug felé.Ezután egy lapos ecsettel feltapogatom a fekete szemhéjpúdert a mozgó szemhéjra, úgy hogy a belső negyedre már ne kerüljön. Alul ismét a szürkével kezdek, majd a pillák tövébe felviszem a feketét és összedolgozom a két színt a lapos ecsettel. A belső szemzugba kerül a fényes fehér árnyalat, ezt különösen ajánlom a közelülő szemű lányoknak!

Végül előkerül a fekete ceruza is, de ezzel csak a vízvonalamat festem ki, majd jöhet a szempillaspirál. A szemöldököm alatt nincsen szemhéjpúder, csak korrektor, amit a karikák eltüntetésére is használtam.

7/8 Így világosíts a szemöldöködön

Ígértem pár tippet a szőke hajú lányoknak, kérlek nézzétek el, hogy az én vöröses-barna hajamhoz nem passzol. Alapvetően úgy gondolom, hogy festett szőke hajhoz érdemes a szemöldök szálakat is szőkíteni egy picit, így sokkal természetesebb hatást lehet elérni.

Én először egy szürkésbarna vízálló géllel és egy ferde ecsettel rajzoltam meg a formát. Mivel a szemöldök szálakra is kerül a gélből, sok esetben nincs is szükség többre, nekem viszont a sötét szálakat nem fedte be eléggé.

Ilyenkor színezett szemöldök spirált használok, amivel alaposan átfésülöm a szálakat. Vigyázzatok, ne nyomjátok rá a bőrre a spirált, mert úgy össze fogjátok kenni a műveteket.

Amit én használtam: Anastasia Beverly Hills – Dipbrow – Blonde + MAC – Pro longwear waterproof brow set – Emphatically blonde

8/8 Világos nude ajkak

Ugyanazt a rúzst és szájfényt használtam, mint az előző változatnál, annyi a különbség, hogy alapnak egy sötétebb ceruzát választottam. Ismét alapozóval kezdtem, ezt követte a kontúr ceruza, amivel megrajzoltam a körvonalakat és kitöltöttem a csücsköket.

A belső részekre került a világos matt rúzs, ezt egy ecsettel picit összedolgoztam a ceruzával, majd felvittem a szájfényt. Ugye hogy jobb így?

Amit én használtam: MAC – Lip pencil – Stripdown + MAC – Lipstick – Myth + Make Up For Ever – Super lip gloss – Clear

betöltés...