Ezért tegyél krumplit a zoknidba éjszakára!

A burgonya egy sokoldalú zöldség, amely az egészségre és a szépségre is kiváló hatással van. Ha burgonyát helyezünk éjszakára a zokninkba egy nagyon praktikus szépségápolási praktikát alkalmazunk, amiről most te is többet megtudhatsz!

A lábon lévő bőrkeményedés nem csak esztétikailag csúnya, de olykor elég fájdalmas is lehet. Az áztatólábfürdő, a pedikűr, a szódabikarbóna, a tengeri só, mind-mind hatékony megoldások lehetnek, de a zokniba helyezett krumpliról sokan nem is tudnak. Higgyük el pedig, hogy ugyanolyan hatékonyan hat, sőt mi több, ha egész éjszakán át a lábon hagyjuk, a szervezetben lévő méreganyagok egy részét is képes eltávolítani.

Ha bőrkeményedéssel küzdünk, akkor egyetlen darab krumpli elegendő fegyverként szolgál. Reszeljük le, majd terítsük rá egy folpack darabra, amit ezt követően tekerjünk a bőrkeményedéses rész köré. A burgonya képes megpuhítani a megkeményedett bőrt. A rögzítés szempontjából ajánlott egy zoknit is ráhúzni a tekercselésre, ami egyrészt megfelelő hőmérsékleten tartja, másrészt pedig véd, hogy tiszta maradjon az ágyneműnk. Reggel, ébredést követően a bőr réteg annyira puhává válik, hogy egy habkővel, vagy egy durvább szivaccsal szinte csak le kell “törölnünk”.

Ha szeretnénk egy nyugtató és szintén lábpuhító módszert kipróbálni, akkor szódabikarbóna és olívaolaj keverékével masszírozzuk át a lábat. A szódabikarbóna továbbra is segít az elhalt hámrétegek eltávolításában, az olívaolaj pedig nyugtatja, ápolja a bőrt.

betöltés...