Ezért tegyél mindig egy pénzérmét a mélyhűtőbe mielőtt elmész otthonról

Előfordult már veled az, hogy hazajöttél a nyaralásból és egyik óra sem mutatta a pontos időt?

Ebből már tudjuk is, hogy valószínűleg áramkimaradás volt, amíg nem voltunk otthon. Mivel nem tudjuk, hogy milyen hosszú ideig nem volt áram, azt sem tudjuk felmérni, hogy az étel a hűtőben mennyi ideig volt hűtés nélkül. Elképzelhető, hogy a mélyhűtőben lévő ételek kiolvadtak és aztán ismét megfagytak.

Az alábbiakban egy olyan ötletről olvashatsz, amelyet bármikor alkalmazhatsz, ha nyaralni mész.

Csak egy pohár kell, egy kis víz és egy fém pénzérme.

Ebben a Facebook-bejegyzésben a módszer “feltalálója” Shiela Pulanco Russell mondja el, hogyan működik az egész:

“Tegyél egy pohár vizet a mélyhűtőbe. Várj legalább egy fél órát amíg a víz megfagy. Ezek után tegyél a pohárban lévő jég tetejére egy pénzérmét aztán tedd vissza a poharat a mélyhűtőbe.

Ha legközelebb nyaralás után hazajössz és megnézed a poharat a mélyhűtőben, látni fogod mennyire engedhetett ki a hűtőd az áramkimaradás miatt.

Ha a pénzérme a pohár aljára süllyedt, tudni fogod, hogy a mélyhűtőben lévő összes étel kiolvadt ezért azokat majd ki kell dobni. Ha a pénzérme a pohár közepén van a tetején van a jégben, akkor az étellel semmi baj nincs.

Ha akarjuk, mindig tarthatunk egy ilyen poharat a mélyhűtőben. Ezért bármikor megtudhatjuk, hogy volt-e otthon áramkimaradás, nemcsak akkor, ha nyaralni megyünk. A legfontosabb, hogy az ételekről tudjuk, ehetők-e még vagy nem.”

Hatékony és egyszerű trükkről van szó! Mindenképpen környezetkímélő módszerről van szó, hiszen így nem kell sok ételt kidobni.

Kérjük oszd meg ezt az őrült cikket barátaiddal.

betöltés...